Bosz ondanks crisis 'niet ter discussie' bij Dortmund

Reacties

Borussia Dortmund verloor vrijdagavond met 2-1 van VfB Stuttgart en heeft uit de laatste vijf competitiewedstrijden slechts één punt gehaald. Het is crisis in het Signal Iduna Park, maar de beleidsbepalers van Dortmund zeggen nog volledig achter hoofdtrainer Peter Bosz te staan.

Bosz ondanks crisis 'niet ter discussie' bij Dortmund

Bosz kende een vliegende start in Duitsland, maar de laatste weken gaat het helemaal mis. De Duitse media speculeren al over een ontslag van de trainer, die in de zomer overkwam van Ajax en toen een tweejarig contract tekende. Volgens technisch directeur Michael Zorc hoeft Bosz echter niet te vrezen dat dit contract zal worden ontbonden. 'Er is geen sprake van een discussie over de trainer. Peter Bosz werkt er elke dag hard aan om de ploeg weer op de rit te krijgen', zegt de sportbestuurder in gesprek met BILD.

Peter Bosz zag vrijdag zijn defensie schutteren tegen VfB Stuttgart.
Peter Bosz zag vrijdag zijn defensie schutteren tegen VfB Stuttgart.

Natuurlijk heeft ook Zorc gezien dat er zorgen zijn: 'Die kun je niet wegpraten. We moeten ons afvragen waarom het team niet meer die vorm heeft die het wel liet zien in de eerste wedstrijden van het seizoen', aldus de directeur. Dortmund verloor in de laatste vijf speelronden van Stuttgart (2-1), Bayern München (1-3), Hannover 96 (4-2) en RB Leipzig (2-3) en speelde enkel gelijk tegen Eintracht Frankfurt (2-2).

Algemeen directeur Hans-Joachim Watzke ging vrijdag vóór het duel met Stuttgart al in op de sportieve crisis. 'Intern is het heel rustig', zei hij bij de Duitse Eurosport. 'Twee jaar geleden gingen we onder Jürgen Klopp als nummer zeventien de winterstop in. Als je die situatie al doorkomt... Maar natuurlijk is het niet prettig als je een paar weken niet wint.'

Dortmund speelt dinsdag in de Champions League thuis tegen Tottenham Hotspur en zaterdag wacht vervolgens de derby met aartsrivaal Schalke 04, ook thuis. Ondanks de interne steunbetuiging wordt er in Duitsland al druk gespeculeerd dat twee nederlagen Bosz de kop zouden kosten. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.