Groep H: opsteker blijft uit voor Mourinho na frustrerende avond

Reacties

Bij Manchester United blijft de druk onverminderd groot na een gelijkspel tegen Valencia in de Champions League. De ploeg van José Mourinho toonde dinsdagavond wel verbetering, maar scoorde niet tegen Valencia.

Groep H: opsteker blijft uit voor Mourinho na frustrerende avond
Manchester United
Manchester United
0 - 0
Valencia
Valencia

Mourinho zorgde zaterdag op bezoek bij West Ham United nog voor verbazing door Alexis Sánchez niet alleen te passeren, maar zelfs volledig buiten de selectie te laten. De Portugees had tegen Valencia wel plek voor de aanvaller, die ten koste van Anthony Martial startte als linksbuiten. Marcus Rashford kreeg een kans aan de rechterzijde van spits Romelu Lukaku en zo was het 4-3-3-systeem in ere hersteld na het ontluisterende optreden tegen The Hammers (3-1 nederlaag).

Tegen Valencia kwam United veel sterker voor de dag. De intensiteit was veel hoger en het publiek kon zich vermaken met de acties van onder anderen Rashford. De jongeling was in de openingsfase de uitblinker bij de thuisploeg, alleen ontbrak het bij hem nog aan precisie bij de afwerking. Een schot richting de verre hoek ging net voorbij de paal en de Engelsman had pech toen de veelbesproken Pogba hem net niet goed in stelling bracht na een loopactie in het strafschopgebied.

Valencia stelde daar wel degelijk wat tegenover. De Spanjaarden speelden in de openingswedstrijd tegen Juventus (0-2) nog erg zwak, maar toonden op Old Trafford aan wel degelijk een serieuze concurrent te zijn voor United en Juventus bij de strijd om een plek in de knock-outfase. Gonçalo Guedes was erg dreigend, alleen ontbrak het telkens aan een goede eindpass, waardoor de vaak bekritiseerde United-defensie met Chris Smalling en Eric Bailly in het centrum overeind bleef.

Gonçalo Guedes probeert in balans te blijven, Marouane Fellaini zet de achtervolging in.
Gonçalo Guedes probeert in balans te blijven, Marouane Fellaini zet de achtervolging in.

Als teken dat veel United-spelers Mourinho na de slechte competitiestart sinds de invoering van de Premier League in 1992 zeker nog niet hebben laten vallen, zette de thuisploeg steeds meer aan. De grootste kans was voor Sánchez, maar de Chileen liet zien over weinig vertrouwen te beschikken. In plaats van direct uit te halen na terugleggen van Marouane Fellaini, verspeelde hij kostbare tijd met een aanname en ging de mogelijkheid verloren. Op een poging van Lukaku had Valencia-doelman Neto een antwoord.

Mourinho bracht Martial een kwartier voor tijd nog binnen de lijnen voor Sánchez, maar ook de Fransman kon het verschil niet maken. Valencia verdedigde massaal en het aantal doelpogingen van de thuisploeg bleef gestaag oplopen. Zonder effect. United had aan zeventien doelpogingen niet genoeg om door de Valencia-muur heen te breken.

The Mancunians staan na het gelijkspel met vier punten uit twee duels tweede in Groep H. Valencia is de nummer drie met één punt en dus al een achterstand van vijf punten op koploper Juventus, dat eerder op de avond al met 3-0 won van Young Boys.

UEFA Champions League

Stand Groep H UEFA Champions League 2018/2019

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
6
4
0
2
9-4
+5
12
2
Manchester United
6
3
1
2
7-4
+3
10
3
Valencia
6
2
2
2
6-6
0
8
4
BSC Young Boys
6
1
1
4
4-12
-8
4
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.