Groep E: Bayern met Ajax mee naar knock-outfase na Robben-masterclass

Reacties

Bayern München heeft zich met een ruime overwinning verzekerd van een plek in de volgende ronde van de Champions League. Met Arjen Robben als smaakmaker werd Benfica gemakkelijk opzij gezet. Bayern gaat nu net als Ajax in de koker tijdens de loting op 17 december. 

Groep E: Bayern met Ajax mee naar knock-outfase na Robben-masterclass
Bayern München
Bayern München
5 - 1
Benfica
Benfica

Door de winstpartij van Ajax op bezoek bij AEK Athene (0-2) waren de kaarten in Groep A al bijna geschud voor het duel in Beieren. Bij Benfica leek de dreun van de zeer waarschijnlijke uitschakeling in de Champions League hard aan te komen, want de Portugezen vormden de ideale tegenstander van een Bayern in crisis.

De Duitse club kent roerige weken en na opnieuw puntenverlies in de Bundesliga barstte de bom. Trainer Niko Kovac kwam voor zover dat mogelijk was nog meer onder een vergrootglas te liggen, maar ook clubbazen Uli Hoeness en Karl-Heinz Rummenigge kregen te maken met kritiek.

Tegen Benfica voetbalde Bayern de frustratie van zich af, met Robben in de hoofdrol. De Nederlander maakte na dertien minuten de 1-0, door op voor hem kenmerkende wijze te scoren. Vanaf rechts kwam Robben naar binnen, om vervolgens met links de verre hoek te vinden. Ook de 2-0 van de rechtsbuiten kwam zo tot stand, hoewel hij nu koos voor de rechterhoek.

Door de goals staat Robben nu tweede op de Nederlandse topscorerslijst van de Champions League. Hij laat Roy Makaay en Patrick Kluivert (beiden 29) definitief achter zich en hoeft alleen Ruud van Nistelrooy (56) voor zich te dulden.

Speler Wedstrijden Goals
Ruud van Nistelrooy 73 56
Arjen Robben 110 31
Roy Makaay 61 29
Patrick Kluivert 71 29
Robin van Persie 59 25

Bayern bleef ook na de goals van Robben heersen en Robert Lewandowski deelde mee in het feestje. De Pool kopte via de paal raak en tekende zo voor zijn vijftigste goal in de Champions League. Nummer 51 volgde in de tweede helft, Lewandowski scoorde wederom met het hoofd.

Toen had Benfica al wat teruggedaan, het was invaller Gedson Fernandes die kort na het begin van de tweede helft scoorde. In de buurt bij Bayern kwam de formatie uit Portugal echter niet. Franck Ribéry verzorgde na de tweede treffer van Lewandowski het slotakkoord: 5-1. Robben verliet in de zeventigste minuut onder luid applaus het veld in de Allianz Arena.

Door het resultaat maken Ajax en Bayern München op 12 december uit wie als groepswinnaar naar de knock-outfase van de Champions League gaat. Benfica maakt na de winterstop een doorstart in de Europa League, AEK Athene is uitgeschakeld.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep E UEFA Champions League 2018/2019

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
6
4
2
0
15-5
+10
14
2
Ajax
6
3
3
0
11-5
+6
12
3
Benfica
6
2
1
3
6-11
-5
7
4
AEK Athens
6
0
0
6
2-13
-11
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.