Groep D: glansrol Casillas en optreden Bazoer bij winnend FC Porto

Reacties

Lokomotiv Moskou is hard op weg om uit te groeien tot een van de lelijke eendjes in deze editie van de Champions League. De Russische ploeg moest woensdag ook zijn meerdere erkennen in FC Porto. Bij Galatasaray - Schalke 04 waren de hoogtepunten schaars.

Groep D: glansrol Casillas en optreden Bazoer bij winnend FC Porto
Lokomotiv Moskou
Lokomotiv Moskou
1 - 3
FC Porto
FC Porto

Na de loting werd Groep D aangewezen als de poule waarin de krachtsverschillen op voorhand het kleinst zouden zijn. Om enigszins bij te blijven moest Lokomotiv Moskou woensdagavond voor eigen publiek afrekenen met FC Porto. De Russische topclub was immers met twee nederlagen bijzonder slecht begonnen aan dit Champions League-seizoen.

Al in de tiende minuut kreeg Lokomotiv Moskou een zeer grote mogelijkheid om de ban te breken. Manuel Fernandes zag zijn strafschop echter worden gekeerd door Iker Casillas, die bezig is aan zijn twintigste Champions League-seizoen. Na 25 minuten mocht ook FC Porto aanleggen vanaf elf meter en in tegenstelling tot Fernandes faalde Moussa Marega niet. Het duurde niet lang totdat de bezoekers de marge verdubbelden. Jesús Corona stond met knap voorbereidend werk aan de basis van de treffer van Héctor Herrera.

Anton Miranchuk gaf de fans van Lokomotiv Moskou nog voor rust weer hoop met de aansluitingstreffer, maar bijna direct na de hervatting zorgde Corona voor de 1-3. De ex-speler van FC Twente liet doelman Guilherme kansloos. Vlak voor tijd viel Riechedly Bazoer nog in bij FC Porto. De middenvelder kreeg zelfs een kansje op de 1-4, maar miste. Bij de entree van Bazoer was de thuisploeg al tot tien man gedecimeerd door een rode kaart van Solomon Kvirkvelia.

Galatasaray
Galatasaray
0 - 0
Schalke 04
Schalke 04

Schalke 04 is de club die het vaakst verloor in de eerste acht speelrondes van de Bundesliga. Die Königsblauen bezetten de zestiende plaats en zien de Champions League ongetwijfeld als prettige afleiding temidden van de nationale sores.

Bij Galatasaray stonden Ryan Donk en Garry Rodrigues in de basis en laatstgenoemde stelde al in de beginfase Schalke 04-doelman Alexander Nübel op de proef, de vervanger van de geblesseerde Ralf Fährmann. Namens Schalke zorgden Breel Embolo en Yevhen Konoplyanka voor gevaar, maar echt grote mogelijkheden bleven uit in de eerste helft.

Ook in de tweede helft liet Embolo zich geregeld gelden. De aanvaller had bij enkele mogelijkheden Vrouwe Fortuna niet aan zijn zijde en zag ook nog een treffer worden afgekeurd. Galatasaray liet heel weinig zien. De thuisploeg ondernam nauwelijks een doelpoging en mocht blij zijn met een punt. Schalke 04 blijft tweede in deze groep, met één punt meer dan Galatasaray. Met zeven punten staat FC Porto er uitstekend voor en het puntloze Lokomotiv Moskou sluit de rij.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep D UEFA Champions League 2018/2019

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Porto
6
5
1
0
15-6
+9
16
2
Schalke 04
6
3
2
1
6-4
+2
11
3
Galatasaray
6
1
1
4
5-8
-3
4
4
Lokomotiv Moskou
6
1
0
5
4-12
-8
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.