Groep D: Emre 'bevrijdt' Turkije tegen tiental Estland

Turkije heeft de nederlaag tegen Nederland laten volgen door een ruime zege op Estland. Roemenië nam pas laat afstand van Andorra.

Turkije – Estland 3-0Voor Estland viel in de negentiende minuut het tactische plan al in duigen nadat Enar Jääger na een overtreding op Burak Yılmaz met een rode kaart de kleedkamer kon opzoeken. Het duurde tot op slag van rust totdat Turkije profiteerde van de numerieke meerderheid.

Emre Belözoglu tekende voor de bevrijdende Turkse openingstreffer in Istanbul. De aanvoerder kreeg een half uur voor het einde navolging van Umut Bulut. De spits van Galatasaray stelde daarmee de Turkse zege veilig, waarmee ook de kater van de nederlaag tegen Nederland was weggespoeld. Invaller Inan Selçuk maakte een kwartier voor tijd het Turkse feestje compleet.

Roemenië – Andorra 4-0Andorra zocht na 45 minuten de kleedkamer op met een verdienstelijke 2-0 achterstand. Roemenië kon in Boekarest na rust pas in blessuretijd de score verder opvoeren. Valerica Gaman en invaller Alexandru Maxim volgden het voorbeeld dat Gabriel Torje en Constin Lazar in de eerste helft hadden gegeven. Foto: VI Images