Groep D: Druk op Koster neemt toe, PAOK koploper

Bekijk hier alle andere uitslagen in de vierde speelronde van de Europa League. Uiteraard kunt u voor doelpuntenmakers en uitslagen ook terecht bij ons Scorebord.

Trainer Adrie Koster (foto) ziet de druk op zijn functioneren opnieuw toenemen. Club Brugge stelt teleur in de Belgische competitie en is ook in de groepsfase van de Europa League nog zonder overwinning. PAOK Saloniki loste Villarreal af als koploper in Groep D.

Club Brugge-Dinamo Zagreb 0-2Bij Blauw-zwart startte Ryan Donk in de basis. Samen met zijn Belgische collega's wist de verdediger in het eerste bedrijf een tegentreffer te voorkomen. Na de onderbreking ging het echter mis voor de thuisploeg.

Jorge Sammir werd na tien minuten de diepte in gestuurd en schoof de bal in de lange hoek. Vier minuten later vergrootte Igor Biscan de misère bij de Belgen. Hij kon geheel vrijstaand raak koppen. Ondanks verwoede pogingen kon Club de aansluitingstreffer niet meer produceren.

Door de nederlaag bezet Club Brugge de vierde plaats in Groep D. Het team van Koster verzamelde pas twee punten. Dinamo Zagreb gaat samen met PAOK Saloniki aan kop met zeven punten.

PAOK Saloniki-Villarreal 1-0Het enige doelpunt uit het duel, waarbij Eric Braamhaar arbiter was, viel in de tweede helft. Vieirinha kopte raak, al ging Villarreal-doelman Diego López niet vrijuit.

Door de overwinning nemen de Grieken de koppositie over van Villarreal, dat blijft steken op zes punten uit vier duels. PAOK heeft een puntje meer.