Groep D: bijna foutloos FC Porto schudt Schalke 04 van zich af

FC Porto heeft zich woensdagavond verzekerd van de eerste plaats in Groep D van de Champions League. De winnaar van 2004 ontdeed zich voor eigen publiek van Schalke 04, dat eveneens zeker is van overwintering in het elitetoernooi.

FC Porto
FC Porto
3 - 1
Schalke 04
Schalke 04

Door de zege van Lokomotiv Moskou op Galatasaray van eerder op de avond was het voor de aftrap al duidelijk dat zowel FC Porto als Schalke 04 ook na de jaarwisseling nog actief is in de Champions League. Inzet in het Estádio do Dragão was dan ook de strijd om de eerste plaats, waarbij de thuisploeg aan een overwinning voldoende had.

Beide teams hielden elkaar in een eerste helft zonder veel hoogtepunten keurig in evenwicht. FC Porto creëerde de iets betere kansen, al betroffen het vooral inzetten van afstand. De thuisploeg had de pech dat Ralf Fährmann uitstekend op dreef was. De Schalke 04-doelman redde knap op pogingen van Moussa Marega en Danilo.

Schalke 04, dat afgelopen weekeinde nog met 5-2 uithaalde tegen 1. FC Nürnberg, liet voor rust nauwelijks iets zien in offensief opzicht en bleek vlak na de pauze ook achterin niet meer feilloos. In de 52ste minuut brak Éder Militão de ban met een kopbal, waarna Jesús Corona de score razendsnel verdubbelde. De ex-speler van FC Twente sloeg toe na een combinatie met Yacine Brahimi. Schalke 04 kwam via een benutte strafschop van Nabil Bentaleb terug tot 2-1, maar het laatste woord was aan Marega. De aanvaller bepaalde de eindstand op 3-1.

Door de zege pakt FC Porto met een prima rapport (dertien uit vijf duels) de eerste plaats. In de zesde en laatste speelronde van deze poule gaat FC Porto op 11 december op bezoek bij Galatasaray en fungeert Schalke 04 diezelfde avond als gastheer van Lokomotiv Moskou.