Groep D: ongelukkig moment Donk leidt beslissing in

Reacties

Galatasaray kan plaatsing voor de achtste finale van de Champions League definitief vergeten. De Turken gingen woensdagavond onderuit bij Lokomotiv Moskou, waardoor de derde plek in Groep D nog het hoogst haalbare is. Ryan Donk speelde een ongelukkige rol bij Gala.

Groep D: ongelukkig moment Donk leidt beslissing in
Lokomotiv Moskou
Lokomotiv Moskou
2 - 0
Galatasaray
Galatasaray

De situatie in de poule was voorafgaand aan de wedstrijd in een steenkoud Moskou helder. FC Porto was met tien punten uit vier duels al zo goed als geplaatst, Schalke 04 stond op acht uit vier, Galatasaray zat met vier punten op het vinkentouw en Lokomotiv was nog puntloos. Omdat de twee koplopers elkaar later op de avond treffen in Portugal, wisten de Turken (met naast Donk ook Garry Rodrigues in de basis) dat een zege de hoop op een plek in de volgende ronde levend zou houden.

Die hoop is nu echter vervlogen. De thuisploeg kwam op slag van rust op voorsprong, daarbij was er een bijzonder ongelukkige rol voor ex-AZ'er Donk. Hij veranderde een schot van Grzegorz Krychowiak flink van richting: 1-0. Zo'n tien minuten na de pauze verdubbelde Vladislav Ignatiev van dichtbij de voorsprong, op aangeven van voormalig Feyenoord-spits Fedor Smolov. Bij 2-0 bleef het.

Door dat resultaat weten Porto en Schalke nog vóór hun onderlinge duel dat ze zeker zijn van een plek bij de laatste zestien. De twee koplopers strijden nu enkel nog om de eerste plaats, terwijl Galatasaray en Lokomotiv in de zesde en afsluitende speelronde moeten gaan uitvechten wie er verder mag in de Europa League.

UEFA Champions League

Stand Groep D UEFA Champions League 2018/2019

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Porto
6
5
1
0
15-6
+9
16
2
Schalke 04
6
3
2
1
6-4
+2
11
3
Galatasaray
6
1
1
4
5-8
-3
4
4
Lokomotiv Moskou
6
1
0
5
4-12
-8
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.