Groep C: Duitsland dendert door, Noord-Ierland zeker van tweede plek

Reacties

De kaarten in Groep C van de Europese WK-kwalificatie lijken een heel eind geschud. Met nog twee duels te gaan moet er een wonder gebeuren wil Duitsland het rechtstreekse ticket naar Rusland nog verspelen. Die Mannschaft deelde maandag een pak slaag uit aan Noorwegen. Tegelijkertijd verzekerde Noord-Ierland zich van de tweede plaats in de poule.

Groep C: Duitsland dendert door, Noord-Ierland zeker van tweede plek

Duitsland - Noorwegen 6-0
De Duitsers hadden zich maandagavond al kunnen plaatsen voor het WK, maar moesten daarvoor hopen op puntenverlies van de Noord-Ieren. De ploeg van Joachim Löw moest hoe dan ook zelf eerst maar eens zien te winnen, en besloot in Stuttgart dan ook om razendsnel zaken te doen. Na een kwart wedstrijd was het duel al lang en breed beslist.

Mesut Özil schoot de thuisploeg in de tiende minuut op voorsprong, zeven minuten later schilderde Julian Draxler de 2-0 in de lange hoek. In aanloop naar die tweede goal leek Timo Werner buitenspel te staan en had het er alle schijn van dat Özil de bal met zijn arm controleerde, maar de 3-0 en 4-0 waren vervolgens feilloos. Tweemaal was Thomas Müller de aangever, evenzovaak haalde Werner de trekker over. Na een hakje van Müller schoof de spits van RB Leipzig simpel binnen, zijn kopbal na de afgemeten voorzet van zijn collega was een stuk knapper. Het waren voor Werner zijn vijfde én zesde goal, in wat pas zijn achtste interland was.

Noorwegen had geluk dat Duitsland het na de pauze wel welletjes vond, al leek het daar aanvankelijk niet op. In de vijftigste minuut knikte Leon Goretzka - halverwege ingevallen voor Müller - knap raak na een voorzet van Draxler. In het vervolg deed alleen invaller Mario Gómez nog een duit in het zakje met een rake kopbal.

Noord-Ierland - Tsjechië 2-0
Bij een gelijkspel waren de Britten zeker van de tweede plek, die aan het eind van de rit vrijwel zeker een plek in de play-offs betekent. Noord-Ierland wilde echter niet voor een puntje gaan en besliste het duel al in de eerste helft. Een afgeslagen corner werd door Oliver Norwood opnieuw ingebracht, Jonny Evans verlengde de bal tot in het doel. Een vrije trap van Chris Brunt betekende 2-0. Daar kwamen na rust geen treffers meer bij, hoewel de Tsjechen volop probeerden de aansluiting te vinden.

Het gat tussen Noord-Ierland en Duitsland is met nog twee duels te gaan vijf punten. In de eerstvolgende speelronde treffen de twee landen elkaar in Belfast, daar heeft Duitsland aan een punt genoeg voor WK-kwalificatie. Lukt dat niet, krijgt het drie dagen later in eigen huis een herkansing tegen Azerbeidzjan.

Azerbeidzjan - San Marino 5-1
Eerder op de avond kende Azerbeidzjan zoals verwacht geen enkele moeite met San Marino. Afran Ismayilov en Araz Abdullayev brachten de ruststand op 2-0, door wederom Ismayilov en een eigen treffer van Michele Devoli werd het na de pauze 4-0. Een kwartier voor tijd redde Mirko Palazzi de eer. Het betekende voor de voetbaldwerg de tweede treffer in deze cyclus, maar het was uiteraard bij lange na niet genoeg om het nog spannend te maken in Baku. Rashad Sagadov tekende voor het slotakkoord.

LandDuelsPuntenDoelcijfers
1.Duitsland82435-2
2.Noord-Ierland81916-2
3. Azerbeidzjan8108-12
4. Tsjechië8910-9
5.Noorwegen878-16
6. San Marino802-38

Resterend programma:
Donderdag 5 oktober

18.00 uur: Azerbeidzjan - Tsjechië
20.45 uur: Noord-Ierland - Duitsland
20.45 uur: San Marino - Noorwegen

Zondag 8 oktober
20.45 uur: Tsjechië - San Marino
20.45 uur: Duitsland - Azerbeidzjan
20.45 uur: Noorwegen - Noord-Ierland

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.