Werner groeit bij Duitsland uit van pispaal tot held

Reacties

Met twee doelpunten tijdens de galavoorstelling van Duitsland tegen Noorwegen had Timo Werner een belangrijk aandeel in de 6-0 overwinning. Het publiek scandeerde zelfs zijn naam. Dit keer eens positief.

Werner groeit bij Duitsland uit van pispaal tot held

De 21-jarige spits van RB Leipzig is sinds hij afgelopen december een opzichtige schwalbe maakte in de wedstrijd tegen Schalke 04 de kop van Jut voor de Duitse voetbalvolgers. Overal waar hij met zijn ploeg komt, wordt hij sindsdien uitgefloten en zelfs in de nationale ploeg kwam het hem op fluitconcerten te staan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Maandagavond was alles anders voor Werner. Na een rake kopbal en intikker in de eerste helft werd hij ineens toegezongen. 'Dat was vandaag iets bijzonders', zei hij na afloop tegen Sportschau. 'Fantastisch hoe de fans mij ondersteund hebben, dan sta je twee keer zo graag op het veld. Het betekent zeer veel voor mij.' De twee goals die Werner maakte, waren al zijn vijfde en zesde namens Die Mannschaft in acht wedstrijden.

70 meter
Het was niet de enige manier waarop het Duitse publiek opviel. Nadat er bij de wedstrijd van drie dagen geleden een groep supporters de nazistische leus 'Sieg Heil' scandeerde, was er nu een zeventig meter lang spandoek in het stadion gehangen waarop stond: 'Tegen geweld, vreemdelingenhaat en uitsluiting. Het legioen is kleurrijk en staat achter het elftal.'

Bondscoach Joachim Löw was te spreken over de prestatie van het elftal, het toezingen van Werner en de supporters. 'Dit laat zien hoe mooi voetbal kan zijn. Het publiek was fantastisch en wij hebben ons deel daaraan bijgedragen met mooie combinaties en goals.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.