Groep C: Duitsers kunnen hotel al boeken na zege in Tsjechië

Duitsland heeft ook zijn zevende kwalificatiewedstrijd voor het WK 2018 in Rusland gewonnen. Gemakkelijk ging het niet in en tegen Tsjechië, maar gewonnen werd er wel: 1-2.

Door de minimale zege kan de Duitse bond vast op zoek naar een geschikt spelershotel in Rusland, want de Duitsers zijn officieus al wel zeker van de eerste plaats in Groep C. Officieel heeft de ploeg van bondscoach Joachim Löw uit de laatste drie wedstrijden - tegen Noorwegen, Noord-Ierland en Azerbeidzjan - nog twee punten nodig om zich definitief te plaatsen voor het WK.

Tegen het zeer defensieve Tsjechië vond Duitsland al vroeg het benodigde gaatje in de verdediging. De pass van Mesut Özil was in de vierde minuut van dusdanig hoog niveau dat spits Timo Werner (links op foto) de bal alleen nog een laatste zetje hoefde te geven: 0-1.

In het vervolg van de wedstrijd leken de Duitse internationals vooral bezig met het verspillen van zo min mogelijk energie. Door de individuele klasse werden er desondanks kansen gecreëerd voor Özil en Lars Stindl, maar het beste spel kwam van de Tsjechen. Dat leverde in de 78ste minuut de verdiende gelijkmaker op. Vladimir Darida, al jaren actief in de Bundesliga, schoot vanaf 25 meter prachtig raak.

Voldoende voor een punt was de wereldgoal van Darida echter niet, want twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd kwam Duitsland toch weer op voorsprong. Mats Hummels kroonde zich met een kopbal tot matchwinner: 1-2.

Duitsland staat na zeven wedstrijden op 21 punten met een doelsaldo van +27. Naaste achtervolger Noord-Ierland won met 0-3 van San Marino en heeft zestien punten. Tsjechië dreigt het WK mis te lopen en staat derde met negen punten.