Groep C: Atlético grijpt laatste strohalm dankzij wereldgoal Griezmann

Reacties

Na acht wedstrijden zonder doelpunt heeft Antoine Griezmann weer van zich doen spreken. Met een geweldig doelpunt en een assist bezorgde de Fransman zijn club Atlético Madrid de drie punten tegen AS Roma: 2-0. Daarmee is de spanning in Groep C helemaal terug.

Groep C: Atlético grijpt laatste strohalm dankzij wereldgoal Griezmann

Roma, waar Kevin Strootman als invaller een half uur meespeelde, wist dat het aan een punt voldoende had om zich te verzekeren van overwintering in de Champions League en dat was te zien. De Italiaanse topclub speelde behoudend en loerde op de counter, waardoor Atlético het spel moest maken.

Dat de ploeg van trainer Diego Simeone het daar moeilijk mee had, was geen verrassing. Atlético draait een moeizaam seizoen en oogde ook tegen Roma inspiratieloos in aanvallend opzicht. Augusto Fernández dacht nog wel te scoren, maar zijn treffer werd afgekeurd door arbiter Björn Kuipers omdat Fernández bij het aannemen van de bal hands maakte.

Na 63 minuten werd Atlético-doelman Jan Oblak verrast door Radja Nainggolan, wiens voorzet uiteindelijk op de paal belandde. Het leek Atlético wakker te schudden, want ineens gingen de Rojiblancos aanvallen. Uitgerekend Griezmann, die al acht wedstrijden niet scoorde, maakte het verschil.

Ángel Correa hield de bal knap binnen en gaf voor, waarna Griezmann scoorde met een spectaculaire omhaal: 1-0. Vrijwel direct na de wondergoal van de Franse sterspeler kreeg Fernando Torres een grote kans op de tweede Madrileense goal, maar de routinier stuitte op keeper Alisson Becker.

Atlético besliste het duel vlak voor tijd toen Kévin Gameiro binnenschoof op aangeven van Griezmann en mag door de 2-0 zege nog hopen op overwintering in de Champions League. De mannen van Simeone hebben zes punten, twee minder dan nummer twee Roma, dat de wedstrijd na een late rode kaart voor Bruno Peres (twee keer geel) eindigde met tien man. Atlético is nu zeker van de derde plaats, maar kan ook nog tweede worden. Dan moet het op 5 december zelf winnen op bezoek bij Chelsea en hopen op een stunt van Qarabag tegen Roma.

'Goal Griezmann hoogtepunt, chagrijn bij Mourinho, Messi vrolijke bankzitter'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.