Groep C: AS Roma grijpt de macht tegen Chelsea, Atlético worstelt verder

Door thuis met 3-0 te winnen van Chelsea is AS Roma de nieuwe koploper in Groep C van de Champions League. De Engelsen behouden echter een comfortabele voorsprong op Atlético Madrid, dat ook in eigen huis struikelde over FK Qarabag: 1-1.

AS Roma - Chelsea 3-0
Het duel van twee weken geleden tussen beide ploegen op Stamford Bridge was al een waar spektakelstuk (3-3), maar de start van het duel in Rome beloofde zo mogelijk nóg meer opwinding. Na nog geen halve minuut kreeg Pedro namens de bezoekers al een enorme kans op de openingstreffer, maar hij miste en zag hoe Roma in de tegenstoot direct toesloeg. De bal kwam via Edin Dzeko wat gelukkig bij Stephan El Shaarawy, zijn afronding met buitenkantje rechts was prachtig: 1-0. De aanvaller was dit weekend ook al het goudhaantje met een prachtgoal.

De Italianen namen na die in de eerste minuut verdiende voorsprong wat gas terug, Chelsea kwam er - onder leiding van een swingende Eden Hazard - een paar keer dreigend uit. Tot scoren kwamen de mannen van Antonio Conte echter niet, waarna de Italiaanse manager zag hoe zijn landgenoten het duel naar zich toetrokken. Na een pass door het centrum van Radja Nainggolan profiteerde El Shaarawy van halfslachtig ingrijpen van de Londense defensie, met een subtiele voetbeweging tekende hij voor een verdubbeling van de voorsprong.

Stephan El Shaarawy (nummer 92) prikt de 2-0 binnen.

Het tweede bedrijf was lange tijd niet zo aantrekkelijk als de eerste helft, maar toch werd het vanuit Romeins oogpunt een uitstekende avond. Cesc Fàbregas leed simpel balverlies, waarna Diego Perotti de bal overnam en in de korte hoek fraai raakschoot. De Argentijn had even later zelfs de 4-0 op het scorebord moeten zetten, maar ook de 3-0 eindstand was voor Roma voldoende voor het overnemen van de koppositie.

Atlético Madrid - FK Qarabag 1-1
De Spaanse grootmacht speelde in de vorige speelronde al zwaar teleurstellend met 0-0 gelijk bij de Champions League-debutant uit Azerbeidzjan, en daarmee was de klus er voor de ploeg van Diego Simeone in deze poule bepaald niet makkelijker op geworden. Atlético heeft dit seizoen sowieso nogal moeite met het maken van doelpunten, zo ook in de thuiswedstrijd tegen Qarabag. En dat lijkt de ploeg fataal te gaan worden in de groepsfase.

De kansen die het in de eerste helft kreeg (onder meer een schot van Antoine Griezmann) gingen er allemaal niet in, waarna Atlético op slag van rust het deksel op de neus kreeg. Míchel - een Spaanse middenvelder in Azerbeidzjaanse dienst - kopte fraai raak uit een hoekschop en zorgde daarmee voor stilte in het Estadio Wanda Metropolitano. Direct na de pauze kregen Saúl Níguez en Ángel Correa direct achter elkaar vervolgens een kansje op de 1-1, maar beide pogingen gingen er niet in.

Toch leek het in de tweede helft uiteindelijk allemaal goed te komen. Eerst tekende Thomas Partey met een fraaie afstandsknal voor de gelijkmaker, drie minuten later moest Pedro Henrique - hij raakte Atlético-verdediger Diego Godín met een hoog geheven schoen in het gezicht - namens de bezoekers met rood inrukken. Verder kwamen de Spanjaarden echter niet, in de slotfase kreeg Stefan Savic namens de thuisploeg nog zijn tweede geel en eindigde Atlético dus ook met tien man.

Door de resultaten van dinsdagavond gaat Roma aan kop met acht punten uit vier duels. Chelsea volgt met zeven punten, Atlético staat op drie, Qarabag heeft twee punten verzameld.

Süleyman Öztürk kijkt terug op een drukke CL-avond.