Roma wint dankzij wereldgoal El Shaarawy na steunbetuiging aan Karsdorp

Reacties

AS Roma heeft in eigen huis een moeizame overwinning geboekt op Bologna. Stephan El Shaarawy was de gevierde man bij de Romeinen.

Roma wint dankzij wereldgoal El Shaarawy na steunbetuiging aan Karsdorp

Voorafgaand aan de wedstrijd werd stilgestaan bij de zware blessure die Rick Karsdorp woensdagavond opliep tijdens zijn debuut. De van Feyenoord overgenomen verdediger zal dit seizoen vanwege een kruisbandkwetsuur niet meer in actie komen. De elf basisspelers, waaronder Kevin Strootman, poseerden voor de wedstrijd met het shirt van Karsdorp (foto onder).

Aan de kant van Bologna was er een basisplaats voor Federico Di Francesco, zoon van AS Roma-trainer Eusebio Di Francesco. Na ruim een half uur waren de bezoekers dicht bij een treffer, maar met een katachtige reflex voorkwam doelman Alisson de voorsprong van Bologna via Adam Masina. Niet veel later was het aan de andere kant wel raak. El Shaarawy volleerde een hoekschop van Lorenzo Pellegrini ineens binnen.

In de tweede helft viel er weinig te beleven in Stadio Olimpico, waar Strootman de hele wedstrijd bleef staan. AS Roma trok de 1-0 voorsprong over de streep en blijft daarom knap bovenin meedoen in de Serie A. Met 24 punten uit tien duels staat de club uit de Italiaanse hoofdstad vijfde. Koploper Juventus heeft - na de 0-2 zege op AC Milan - vier punten meer, maar ook een wedstrijd meer gespeeld. Nummer twee Napoli heeft vier verliespunten minder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.