Champions League: hier zit dinsdagavond de spanning

Reacties

De vierde speelronde van de Champions League geeft diverse topploegen al de gelegenheid zich te plaatsen voor de knock-outfase. Minstens vier tickets liggen dinsdagavond al voor het grijpen. VI schetst de uitgangsposities, waarbij het belangrijk is niet te vergeten dat onderling resultaat boven doelsaldo gaat.

Champions League: hier zit dinsdagavond de spanning

Groep A

Vorig jaar nog afwezig op het hoogste podium en nu soeverein aan kop in de groepsfase; José Mourinho dendert met Manchester United in Europa door na de Europa League-winst van vorig seizoen. Als de Engelsen op Old Trafford winnen van Benfica en FC Basel voorkomt een nederlaag tegen CSKA Moskou, dan is United al zeker van overwintering in het miljardenbal. Bij een nederlaag van de Russen is één punt voor de mannen van Mourinho al genoeg om naar de volgende ronde van de Champions League te gaan.

Programma:
20.45 uur: Manchester United - Benfica
20.45 uur: FC Basel - CSKA Moskou

Groep B

Erg in evenwicht leek deze poule al niet na de loting en na drie speelronden is dat niet anders. Paris Saint-Germain en Bayern München stevenen logischerwijs af op de achtste finale. De champagne kan in Parijs al open als de equipe van Unai Emery thuis wint van Anderlecht en Celtic niet met een zege stunt tegen Bayern München. De Bundesliga-grootmacht kan zich ook al plaatsen door te winnen op Celtic Park, tenzij PSG zich verslikt in Anderlecht en de kansen van de Belgen daardoor in leven blijven.

Programma:
20.45 uur: Celtic - Bayern München
20.45 uur: Paris Saint-Germain - Anderlecht

Groep C

Atlético Madrid balanceert na jaren van Europees succes op de rand van de afgrond naar de Europa League. In de thuiswedstrijd tegen Qarabag moet de eerste zege er komen voor de ploeg van Diego Simeone en dan is het voor de Madrilenen hopen dat Chelsea wint bij AS Roma. In dat geval zijn The Blues ook zeker van plaatsing voor de finalefase van de Champions League.

Programma:
20.45 uur: AS Roma - Chelsea
20.45 uur: Atlético Madrid - Qarabag

Groep D

Dan naar Poule D, een groep die in zekere zin te vergelijken is met die van Paris Saint-Germain en Bayern München. Barcelona en Juventus delen zoals verwacht de lakens uit en liggen op koers richting achtste finale. Barcelona is zeker van kwalificatie voor de knockout-fase als het wint bij Olympiakos Piraeus en Juventus niet onderuitgaat tegen Sporting Lissabon. De Oude Dame plaatst zich als het wint en Barcelona in Griekenland minstens één punt pakt.

Programma:
20.45 uur: Olympiakos Piraeus - Barcelona
20.45 uur: Sporting Lissabon - Juventus

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.