Groep A: Van Persie weer trefzeker bij productief United

Robin van Persie heeft zijn steentje bijgedragen aan de 4-2 zege van Manchester United op Bayer Leverkusen in Groep A van de Champions League. Met een fraaie volley was hij trefzeker. Real Sociedad ging in eigen huis onderuit.

Manchester United - Bayer Leverkusen 4-2
Bayer Leverkusen liet zien dat het geen team is dat gemakkelijk aan de kant wordt gezet. Bij vlagen kwamen de Duitsers met gevaarlijk voetbal, maar tot een échte waarschuwing kwam Bayer niet. Op Old Trafford nam Manchester United een voorsprong, maar daarbij hadden The Red Devils wel het geluk aan hun zijde.

De aanval begon met Robin van Persie, die de bal na een aantal kapbewegingen niet kon voorgeven. Na de bal aan Patrice Evra te hebben gegeven, kwam een voorzet. Daarbij stond Valencia echter hinderlijk buitenspel, maar doordat daarvoor niet werd gefloten kon Wayne Rooney de voorzet van Evra fraai binnenvolleren (1-0).

Wayne Rooney viert zijn doelpunt met Chris Smalling (links) en Michael Carrick (rechts).

In de tweede helft had Rooney de uitgelezen kans om Bayer de nekslag toe te dienen, maar nadat de aanvaller Bayer-keeper Bernd Leno voorbij was, schoot hij voorlangs. Rooney zag daarbij de vrijstaande Robin van Persie over het hoofd. Waar United dus steeds meer in de wedstrijd kwam, was het Bayer dat het tweede doelpunt van de wedstrijd maakte.

Na een mislukte actie van Son legde hij de bal af op Simon Rolfes, die onberispelijk binnenschoot. Lang hoefde United niet te piekeren over het tegendoelpunt, want vijf minuten later schoot Van Persie de bal met een halve omhaal binnen (2-1) . Het keeperswerk van Leno liet, ondanks de fraaie techniek van Van Persie, het nodige te wensen over.

Bayer bleef na de nieuwe achterstand aanzetten en Rolfes was opnieuw met een hard schot aanwezig. Deze keer eindigde zijn inzet in de handen van United-keeper David de Gea, die de bal met een verre uittrap bij Rooney bracht.

De Engelsman maakte er vervolgens koelbloedig 3-1 van. De kers op de taart kwam van Valencia, die de stand op 4-1 bepaalde met een hard schot in de korte hoek. Via Ömer Toprak kwam Leverkusen nog tot de 4-2, maar dat was niet voldoende om puntenverlies te voorkomen.

Real Sociedad –Shakhtar Donetsk 0-2
In de eerste wedstrijd ooit tussen Real Sociedad en Shakhtar Donetsk, hebben de bezoekers aan het langste eind getrokken. De Oekraïense ploeg speelde agressiever, maar dat resulteerde pas in de tweede helft in een doelpunt.

Daarvoor waren het vooral gele kaarten die Donetsk ten deel vielen. Drie, tegenover nul van Sociedad. In de tweede helft kon Alex Texeira profiteren van een afvallende bal, die hij met hoge snelheid tegen de touwen werkte.

Daarmee was niet het laatste doelpunt van de wedstrijd gemaakt, aangezien Texeira de eindstand in de negentigste minuut op 0-2 bepaalde.