Groep A: muur met Denswil houdt stand tegen Borussia Dortmund

Reacties

Borussia Dortmund heeft zich ten koste van Club Brugge verzekerd van een plek in de knock-outfase van de Champions League. De Duitsers plaatsten zich wel zonder glans, omdat de defensie met Stefano Denswil knap overeind bleef.

Groep A: muur met Denswil houdt stand tegen Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
0 - 0
Club Brugge
Club Brugge

Reden voor zorgen waren er volop voor Club Brugge op weg naar het Signal Iduna Park. Borussia Dortmund is uitstekend op dreef in de Bundesliga, waar er nog niet verloren is onder Lucien Favre. Het totaal van 35 goals in twaalf duels onderstreept de aanvallende kracht van de koploper van de meest trefzekere ploeg van Duitsland.

Door het gegeven dat Dortmund bij een gelijkspel al zeker was van overwintering in de Champions League was het wellicht logisch dat de thuisploeg niet in de hoogste versnelling speelde. Zo nu en dan werd de Club Brugge-defensie wel lelijk te kijk gezet. Christian Pulisic miste van dichtbij een grote kans door in de handen van doelman Ethan Horvath te schieten. De op het Belgische doel afstormende Marco Reus liet de volgende uitgelezen mogelijkheid liggen door de bal nipt naast te schuiven.

Club Brugge wist dat het moest winnen om kans te houden op langere deelname aan de Champions League. Sofyan Amrabat en Ruud Vormer waren twee van de spelers op wie gerekend werd bij de uitbraken, alleen slaagden zij er net als hun collega's zelden in de verdediging van Dortmund aan het wankelen te brengen. Roman Bürki hoefde niet één keer in actie te komen bij een doelpoging van de nummer drie van de groep.

Dat Paco Alcácer vlak voor tijd nog een enorme kans verprutste, paste bij de avond van Dortmund. Desondanks is een ticket voor de achtste finale in de Champions League een feit. Club Brugge was door de nederlaag van AS Monaco bij Atlético Madrid eerder op de avond al zeker van minstens Europa League-voetbal in de tweede seizoenshelft. Meer zat er dus niet in.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep A UEFA Champions League 2018/2019

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Borussia Dortmund
6
4
1
1
10-2
+8
13
2
Atlético Madrid
6
4
1
1
9-6
+3
13
3
Club Brugge
6
1
3
2
6-5
+1
6
4
Monaco
6
0
1
5
2-14
-12
1
* Actueel tot en met 6 jun. 2024
VI's Süleyman Öztürk blikt terug op de Champions League-avond: 'PSG en Neymar waren indrukwekkend in de eerste helft.'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.