Groep A: schlemielige rol Falcao bij vroege kwalificatie Atlético Madrid

Reacties

Atlético Madrid heeft zich woensdagavond eenvoudig gekwalificeerd voor de laatste zestien in de Champions League. De ploeg van Diego Simeone had geen kind aan AS Monaco.

Groep A: schlemielige rol Falcao bij vroege kwalificatie Atlético Madrid
Atlético Madrid
Atlético Madrid
2 - 0
Monaco
Monaco

Om zich na een seizoen afwezigheid weer te mogen melden in de knock-outfase van de Champions League had Atlético Madrid in alle scenario's voldoende aan een overwinning. Dat leek op voorhand geen onmogelijke missie. Hoewel AS Monaco afgelopen weekeinde een zege boekte op Caen, kan namelijk niet worden gesteld dat de ploeg onder Thierry Henry de stijgende lijn heeft ingezet. De trainer miste in Madrid ook nog eens diverse spelers door blessures en besloot om Radamel Falcao op de bank te laten starten tegen zijn ex-club.

Het piepjonge AS Monaco kwam al in de tweede minuut op achterstand. Een schot van afstand van Koke werd door Benoît Badiashile van richting veranderd, waardoor doelman Diego Benaglio kansloos was. De UEFA oordeelde dat er van een eigen goal sprake was. Daardoor is de onfortuinlijke verdediger met zijn zeventien jaar en 267 dagen de jongste maker van een eigen doelpunt ooit in de Champions League.

AS Monaco begon met twee spelers die deze eeuw het levenslicht zagen:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Atlético Madrid, waar Santiago Arias de hele wedstrijd meespeelde, hoefde niet voluit te gaan om AS Monaco onder de duim te houden en na 24 minuten sloeg ook Antoine Griezmann toe. De Fransman rondde stijlvol af na voorbereidend werk van Ángel Correa. AS Monaco stelde daar weinig tegenover, al mochten de bezoekers van Atlético Madrid wel vaak de bal hebben.

Met het inbrengen van Falcao in de 55ste minuut probeerden de bezoekers nog iets te forceren. Uitgerekend de Colombiaan schoot een kleine tien minuten voor tijd een strafschop naast, waarmee hij verzuimde de spanning terug te brengen. De penalty werd veroorzaakt door Stefan Savic, die hands maakte en daarvoor zijn tweede gele kaart kreeg. Falcao heeft nu al zijn drie strafschoppen in de Champions League gemist.

Met tien man kwam de zege van Atlético Madrid niet in gevaar. De verliezend finalist van 1974 (Europa Cup I, na een replay tegen Bayern München), 2014 en 2016 mag nog met Borussia Dortmund gaan strijden om de eerste plaats in de groep. Voor AS Monaco zit het Europese avontuur er na de groepsfase op: ook een Europa League-vervolg is niet meer mogelijk.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep A UEFA Champions League 2018/2019

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Borussia Dortmund
6
4
1
1
10-2
+8
13
2
Atlético Madrid
6
4
1
1
9-6
+3
13
3
Club Brugge
6
1
3
2
6-5
+1
6
4
Monaco
6
0
1
5
2-14
-12
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.