Groep A: Club Brugge krijgt late dreun van Dortmund, Atlético wint in Monaco

Reacties

Club Brugge is de Champions League begonnen met een behoorlijke domper. Het verweerde zich kranig tegen Borussia Dortmund, maar ging in de slotfase bijzonder schlemielig onderuit. In dezelfde Groep A boekte Atlético Madrid bij AS Monaco een welkom succesje.

Groep A: Club Brugge krijgt late dreun van Dortmund, Atlético wint in Monaco
Club Brugge
Club Brugge
0 - 1
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Het Nederlands getinte Club Brugge voorkwam afgelopen weekend in de competitie nog ternauwernood een blamage tegen het bescheiden Sporting Lokeren, maar kon dinsdagavond lange tijd knap gelijke tred houden met de Duitse grootmacht. De ploeg van basisklanten Ruud Vormer, Stefano Denswil en Arnaut Danjuma Groeneveld ontsnapte in de eerste minuut nog wel na een dramatische terugspeelbal van Matej Mitrovic, maar deed daarna heel aardig mee.

Zo kon Danjuma Groeneveld bijna een assist bijschrijven, maar het op zijn pass volgende schot van Jelle Vossen werd geblokt. Even later was de aanvaller zelf dreigend, maar werd zijn poging gepakt door Dortmund-keeper Roman Bürki. Ook de Nederlander centraal achterin liet zich zien: Denswil schoot hard en rakelings naast. Aan de andere kant werkte Abdou Diallo (afgelopen weekend nog trefzeker) de bal uit een doorgekopte corner net naast.

In de tweede helft schroefde Dortmund het tempo aanzienlijk op. Zo was Marco Reus dreigend met een vrije trap en kon Lukasz Piszczek zijn voet niet goed tegen een afgemeten voorzet zetten. Club Brugge leek stand te houden, maar nadat de bedrijvige Danjuma Groeneveld een kwartier voor tijd naar de kant werd gehaald, ging het toch mis. Mitrovic wilde de bal wegschieten, maar schoot het speeltuig tegen de voet van BVB-invaller Christian Pulisic aan. De bal zeilde vervolgens over Club-keeper Karlo Letica heen, de 0-1 zorgde voor een grafstemming in het Jan Bredyel Stadion. Het duel werd overigens gefloten door Danny Makkelie, die zondag de fluit hanteert bij PSV-Ajax.

Monaco
Monaco
1 - 2
Atlético Madrid
Atlético Madrid

Atlético ontpopte zich in eigen land de afgelopen jaren tot een bijzonder geduchte concurrent voor Real Madrid en Barcelona, bereikte zelfs twee keer (2014 en 2016) de finale van de Champions League én won voorafgaand aan dit seizoen nog de Europese Super Cup, maar is dit seizoen matig begonnen. De eerste vier competitiewedstrijden leverden slechts vijf punten op, waardoor de 1-0 van Monaco (een inzet van dichtbij van Samuel Grandsir) dinsdag een nieuwe domper was.

Tot dat moment waren de Spanjaarden overigens de betere ploeg geweest, Atlético mocht uiteindelijk de gouden tandem voorin bedanken dat het gelijk werd. Antoine Griezmann verlengde een lange bal met een heerlijke volley tot bij Diego Costa, die oprukte en de 1-1 binnenschoot. In de blessuretijd van de eerste helft werd het zelfs nog mooier voor de ploeg van (de nog altijd geschorste) Diego Simeone. Uit een corner van Koke zorgde José María Giménez met een machtige kopstoot voor de voorsprong.

Atlético - dat aantrad zonder de geblesseerde ex-PSV'er Santiago Arias - kwam na de pauze geen moment meer in de problemen, maar wist zelf eigenlijk ook geen kansen meer af te dwingen. De zege is voor Los Rojiblancos een zeer welkome opsteker.

UEFA Champions League

Stand Groep A UEFA Champions League 2018/2019

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Borussia Dortmund
6
4
1
1
10-2
+8
13
2
Atlético Madrid
6
4
1
1
9-6
+3
13
3
Club Brugge
6
1
3
2
6-5
+1
6
4
Monaco
6
0
1
5
2-14
-12
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.