Atlético Madrid is zeer teleurstellend begonnen aan het nieuwe voetbaljaar in La Liga. De hoofdstedelingen ontsnapten zaterdag dankzij een debutant aan een thuisnederlaag tegen Eibar, maar konden toch moeilijk gelukkig zijn met een punt. Atlético beleeft zijn slechtste seizoenstart onder Diego Simeone.

Atlético Madrid
1 - 1
Eibar
Eibar

Wat vooral opvalt is hoe moeizaam Atlético tot scoren komt. Na het 1-1 gelijkspel tegen Valencia werd er met een minimaal verschil gewonnen van Rayo Vallecano (1-0) en voor de interlandbreak ging Atlético met 2-0 onderuit tegen Celta de Vigo. Thuis tegen Eibar, een jaar na de opening van het Estadio Wanda Metropolitano, kreeg de Europa League-houder zaterdag voldoende kansen. De bal wilde er echter lange tijd niet in en na vier speelronden heeft Atlético pas vijf punten verzameld.

De eerste kans van de wedstrijd tegen Eibar was overigens nog voor de bezoekers. Een poeier van José Ángel belandde in de negende minuut op de bovenkant van de lat. Hierna nam Atlético (zonder de geblesseerde Santiago Arias) het heft in handen en ging het op zoek naar een voorsprong. Antoine Griezmann stuitte op Marko Dmitrovic en de keeper van Eibar redde even later geweldig bij een kopbal van Saúl Níguez. Ook Diego Godín slaagde er niet in om Dmitrovic te passeren.

Atlético was in de eerste helft de bovenliggende én gevaarlijkste ploeg, maar maakte toch niet veel indruk. Na een toespraak van Simeone schoot de gastheer de kleedkamer uit voor het tweede bedrijf. In de eerste vijf minuten na rust waren er direct grote kansen voor Godín, Diego Costa en Koke. Dmitrovic hield zijn doel schoon en zag dat de storm hierna weer wat ging liggen. Twintig minuten in de tweede helft raakte Eibar voor de tweede keer de lat. Nu was het Anaitz Arbilla die bij een heerlijke uithaal net wat geluk miste.

Atlético kwam met de schrik vrij en kreeg een volgende kans om op voorsprong te komen via Griezmann. De aanvaller had zijn dag niet en schoot opnieuw op Dmitrovic. De keeper werd vervolgens niet echt meer getest en zag zijn ploeg kort voor tijd op voorsprong komen. Godín kreeg een voorzet van Pablo De Blasis niet weg en Sergi Enrich werkte de bal met wat geluk binnen. De Atlético-defensie dacht aan hands, maar de VAR oordeelde dat daar geen sprake van was.

De jacht op de gelijkmaker werd direct ingezet door Atlético en Godín kopte uit een corner op de lat, voordat debutant Borja Garcés (19) diep in blessuretijd alsnog de 1-1 binnenschoot. Het puntenverlies betekent wel een slechte generale repetitie voor de eerste groepswedstrijd in de Champions League. Dinsdag neemt Atlético het op tegen AS Monaco.