Geen Europa League-finale voor Simeone door flinke schorsing

Reacties

Atlético Madrid-coach Diego Simeone is door de Europese voetbalbond (UEFA) voor liefst vier duels geschorst naar aanleiding van zijn wangedrag in het heenduel met Arsenal. Toen werd hij met rood naar de tribune gestuurd. Door de sanctie moet de Argentijn ook de Europa League-finale tegen Olympique Marseille vanaf de tribune gadeslaan.

Geen Europa League-finale voor Simeone door flinke schorsing

In het heenduel met Arsenal (1-1) werd Atlético Madrid-verdediger Sime Vrsaljko door arbiter Clement Turpin al in de tiende minuut uit het veld gestuurd. Simeone liet in woord en gebaar blijken het zo oneens te zijn met die tweede gele kaart en bleef daarna protesteren, waarna hij vervolgens ook een rode kaart kreeg voorgeschoteld.

De UEFA bevestigt bij het mededelen van de sanctie dat Simeone is bestraft voor zijn wangedrag én het beledigen van de scheidsrechter. Een van de vier duels schorsing heeft Simeone al uitgezeten. Vanaf de tribune zag hij hoe Atlético donderdagavond ten koste van Arsenal (1-0) de finale bereikte.

De veelbesproken Argentijn krijgt behalve de schorsing ook een boete van 10.000 euro aan zijn broek. De finale van 16 mei in Lyon zal het tweede duel schorsing zijn voor Simeone.

Bekijk hier de samenvatting van de return.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.