Simeone lyrisch over Costa: 'Hiervoor is hij teruggekomen'

Reacties

Met zijn goal vlak voor rust was Diego Costa beslissend in de halve finale van de Europa League. Atlético Madrid-trainer Diego Simeone kwam woorden tekort in zijn lofzang aan zijn spits.

Simeone lyrisch over Costa: 'Hiervoor is hij teruggekomen'

Atlético Madrid had tegen Arsenal de beste papieren na het 1-1 gelijkspel in Engeland. Dankzij de 1-0 overwinning in eigen huis verzekerden de Spanjaarden zich van de eindstrijd, die op 16 mei in Lyon afgewerkt wordt tegen Olympique Marseille. De rol van Costa bleef niet onbesproken na de wedstrijd. 'Hiervoor is hij teruggekomen', aldus Simeone.

'In deze wedstrijden is hij belangrijk voor het team', gaat de flamboyante trainer verder over zijn spits. 'Het team had zo'n aanvaller nodig. Met zijn kracht en inzet zorgt hij ervoor dat tegenstanders fouten maken. Samen met de andere aanvallers die we hebben, is dat erg belangrijk.'

Ook het verdedigende aspect kwam aan bod. Arsenal was dreigend, maar creëerde weinig échte kansen. 'Het is ons gelukt om de counters van Arsenal te weerstaan. We hadden het een periode moeilijk, maar kregen ook genoeg kansen om de marge uit te breiden.'

Samenvatting: Atlético Madrid verpest afscheidsjaar Wenger

Het lukte Atlético Madrid om de nul te houden en daarmee pakten de Spanjaarden een record dit seizoen. Geen enkel team in de vijf grote competities pakte zo vaak een clean sheet als Atléti (32 in 55 officiële duels). De club uit de Spaanse hoofdstad maakt zich op voor zijn vierde finale - de strijd om de Europese Super Cup in 2012 niet meegerekend - onder trainer Simeone.

In 2012 werd de Europa League ten koste van Athletic Bilbao (3-0) gewonnen, in de seizoenen 2013/14 en 2015/16 werd de Champions League-finale verloren van stadsgenoot Real Madrid. De finale van deze Europa League-editie wordt in het stadion van Olympique Lyon afgewerkt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.