Fraaie goal Haller helpt Frankfurt niet in Dortmund

Reacties

Ondanks een goal van Sébastien Haller heeft Eintracht Frankfurt niet kunnen verrassen bij Borussia Dortmund. De Franse ex-spits van FC Utrecht leek zijn ploeg op het spoor van een remise te zetten, maar de thuisploeg maakte alsnog het verschil.

Fraaie goal Haller helpt Frankfurt niet in Dortmund
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
3 - 1
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt

Frankfurt begon aan de wedstrijd zonder Nederlandse invloeden. Jonathan de Guzman kwam pas na ruim een uur van de bank, terwijl Jetro Willems ontbrak door een schorsing. De linksback kreeg twee weken geleden in het thuisduel met Werder Bremen een rode kaart wegens het uitdelen van een klap, dat leverde hem een schorsing van drie duels op. Ook de komende twee wedstrijden (RB Leipzig-thuis en Borussia Mönchengladbach-uit) moet hij nog toekijken, maar komende donderdag zou hij in de Europa League (Olympique Marseille-uit) wél mogen spelen.

In de eerste helft gebeurde er ruim een halfuur vrijwel helemaal niets, voordat de thuisploeg op curieuze wijze op voorsprong kwam. Uit een indraaiende corner had Abdou Diallo namelijk liefst drie pogingen nodig voor de 1-0. Eerst zag hij zijn kopstoot gestopt worden door Kevin Trapp, de Frankfurt-goalie had ook een antwoord op zijn wat gelukkige tweede poging, waarna de Dortmund-verdediger in derde instantie wél de openingsgoal kon binnenfrommelen.

Er leek lange tijd geen vuiltje aan de lucht voor BVB, maar in de laatste twintig minuten leek het alsnog mis te gaan. Voormalig FC Utrecht-spits Haller kreeg de bal wat gelukkig voor zijn voeten, waarna hij vallend knap de 1-1 binnenschoot. Frankfurt kon niet lang genieten van de gelijkmaker: op aangeven van Jadon Sancho ramde Marius Wolf tegen zijn oude werkgever de 2-1 binnen. De bezoekers leken voor een tweede keer op gelijke hoogte te komen, maar de 2-2 werd afgekeurd wegens buitenspel.

In de laatste minuten luisterde Barcelona-huurling Paco Alcácer zijn debuut op met de beslissende goal. De Spaanse invaller zag zijn schot - na een actie van de bedrijvige Sancho - licht van richting worden veranderd: 3-1. Daarmee deed BVB precies wat het moest doen, een paar dagen voordat het mag aantreden in de Champions League. Komende dinsdag (aftrap 21.00 uur) gaat Borussia Dortmund op bezoek bij Club Brugge, dat vrijdag ontsnapte tegen Sporting Lokeren. In Groep A zitten verder nog Atlético Madrid en AS Monaco.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.