Groep A: Bakkali debuteert bij Belgen met remise, goal Tadic

Zakaria Bakkali heeft zijn eerste interland gespeeld namens België, dat gelijk speelde tegen Wales. In Groep A was Dusan Tadic tegen Macedonië trefzeker namens Servië.

Groep A: Bakkali debuteert bij Belgen met remise, goal Tadic

België – Wales 1-1
Zakaria Bakkali (links op de foto met Kevin Mirallas) heeft in het slotduel van de WK-kwalificatiereeks zijn debuut gemaakt voor de Rode Duivels. De aanvaller van PSV mocht de laatste dertien minuten meedoen tegen Wales, dat een punt overhield aan het duel in het Koning Boudewijnstadion.

De kleine buitenspeler kwam in het veld voor Kevin Mirallas en gaf in korte tijd zijn visitekaartje af met een fraaie actie. Bakkali bediende Romelu Lukaku, die zich vervolgens vast liep in het doelgebied van Wales. Het duel was op voorhand om des keizers baard voor de ploeg van bondscoach Marc Wilmots. Afgelopen vrijdag plaatste België zich na de 2-1 overwinning op achtervolger Kroatië voor het eerst sinds 2002 voor een eindtoernooi.

Ook voor Wales stond er niets op het spel. Het meest opvallende was dat Craig Bellamy zijn laatste interland speelde namens Wales. De aanvaller van Cardiff City kwam tot 78 interlands, waarin hij negentien keer trefzeker was.

In Brussel opende Kevin De Bruyne de score. Na een sterke actie vanaf de rechterkant rondde de aanvaller van Chelsea knap af in de lange hoek. De eindstand werd echter bepaald door Aaron Ramsey, die op aangeven van de afzwaaiende Bellamy (foto onder) hard binnenschoot.

Schotland – Kroatië 2-0
Kroatië kende een slechte generale in aanloop naar de play-offs om een WK-ticket. De Kroaten gingen op Hampden Park ten onder door de treffers van Robert Snodgrass en Steven Naismith. Wie de Kroaten treffen is nog niet bekend. Maandag 21 oktober heeft de loting plaats.

Servië - Macedonië 5-1
Servië heeft mede dankzij een treffer van Dusan Tadic ruim gewonnen van Macedonië. De aanvaller van FC Twente tekende met een bekeken schot in het zestienmetergebied 4-0 aan in Jagodina. De overige vier doelpuntenmakers waren Stefan Ristevski, Dušan Basta, Aleksandar Kolarov en Stefan Scepovic.

Namens de bezoekers deed Adis Jahovic vlak voor tijd nog iets terug. De ruime overwinning mocht niet leiden tot deelname aan het WK of de play-offs. De ploeg van bondscoach Siniša Mihajlovic eindigt als derde in Groep A achter koploper België en nummer twee Kroatië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen