Groeneveld helpt Club Brugge aan historische zege op Anderlecht

Reacties

Fred Rutten heeft donderdagavond met Anderlecht de volgende tik geïncasseerd in de Belgische play-offs. Het Nederlands getinte Club Brugge boekte een belangrijke overwinning in de jacht op prolongatie van de landstitel en maakte bovendien een einde aan een waar syndroom. Arnaut Danjuma Groeneveld maakte de winnende treffer.

Groeneveld helpt Club Brugge aan historische zege op Anderlecht
Anderlecht
Anderlecht
2 - 3
Club Brugge
Club Brugge

De laatste keer dat Anderlecht op eigen veld verloor van Club dateerde immers van 9 september 1998 (!). Ruim twintig jaar later kende de ploeg van Ivan Leko, die een basisplaats had ingeruimd voor Stefano Denswil en Ruud Vormer, een droomstart. De Braziliaanse spits Wesley kopte al na vijf minuten raak uit een voorzet van Siebe Schrijvers na een dramatische uittrap van keeper Thomas Didillion.

Anderhalve maand geleden opende Wesley ook al zo vroeg de score toen beide clubs in Brussel tegenover elkaar stonden in de reguliere competitie. Toen leverde dat ternauwernood een punt op (2-2), dit keer pakte Club na ruim een half uur door. Heel even leek de goal niet door te gaan wegens buitenspel, maar de treffer van Emmanuel Dennis telde uiteindelijk toch: 0-2.

Club Brugge-spits Wesley viert zijn vroege openingstreffer.
Club Brugge-spits Wesley viert zijn vroege openingstreffer.

Anderlecht mocht van geluk spreken dat het daarbij bleef in de eerste helft. Nu mochten Rutten en zijn mannen nog hoop koesteren op een comeback. Pieter Gerkens gaf daar in de 63ste minuut na een één-twee met Yannick Bolasie nog meer aanleiding voor, maar zover kwam het niet. De ingevallen Danjuma Groeneveld maakte er drie minuten voor tijd 1-3 van door diagonaal raak te schieten.

Sofyan Amrabat stond toen inmiddels ook binnen de lijnen en leverde dus ook nog een bijdrage aan de historische zege van Club, die ondanks de snelle tegentreffer van Adrien Trebel in de negenstige minuut niet meer in gevaar kwam. De regerend kampioen nadert koploper RC Genk zo tot op een punt. Het Anderlecht van Rutten, dat zaterdag al met 3-0 verloor van AA Gent, kan de titel al zo goed als vergeten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.