Belgische media zagen al aan stoelpoten van moedeloze Rutten

Reacties

De positie van Fred Rutten als trainer van Anderlecht staat flink onder druk. De Nederlander zag zijn ploeg afgelopen weekend kansloos met 3-0 verliezen van RC Genk, waardoor de landstitel uit beeld is.

Belgische media zagen al aan stoelpoten van moedeloze Rutten

Rutten werd op 6 januari aangesteld als Anderlecht-coach en begon weinig overtuigend, maar dankzij een reeks van zes wedstrijden waarin veertien punten gepakt werden plaatste de topclub zich toch voor Play-off 1. Daar speelt het na de afgang in Genk echter vooral om spek en bonen in mee.

Het spel van Anderlecht deed pijn aan de ogen, ook bij Rutten zelf. 'Het was niet goed, dat is waar', sprak de coach na afloop tegen Sporza. 'Het ontbrak vooral aan zekerheid, vastigheid op alle vlakken. Dat had niet alleen met de verdedigers te maken, ook met het middenveld. Die stapten te pas en te onpas uit. Dan wordt het verdedigend heel moeilijk om je mannetje te staan.'

'We zijn wel blijven proberen, maar hebben verloren van een betere tegenstander. Dan kan je heel lang over details zeuren en allerlei verklaringen bedenken, maar verschil tussen Anderlecht en Genk was gewoon te groot. De voorbije weken hebben we tegen tegenstanders gespeeld, met alle respect, uit Play-off II. Als je dan tegen een niveau hoger komt, gaat het vaak om details. Daar hebben we vandaag tekortgeschoten.'

Hjulmand
En dat tekortschieten wordt Rutten kwalijk genomen in België. De 56-jarige Wijchenaar tekende in januari een contract tot het einde van dit seizoen. Anderlecht liet al weten best door te willen met Rutten wanneer de resultaten goed zouden zijn. Volgens de Belgische krant Het Nieuwsblad is die kans echter bijzonder klein. Kasper Hjulmand zou namelijk al klaarstaan om het stokje na dit seizoen over te nemen.

Hjulmand was in januari al concreet in beeld bij Anderlecht, maar toen liet FC Nordsjaelland hem niet gaan. Inmiddels heeft de Deen bij die club ontslag genomen en zou hij al meerdere malen gesproken hebben met de leiding van Anderlecht. Sterker nog, Hjulmand is volgens het eerder genoemde dagblad reeds bezig met de invulling van de selectie van Anderlecht voor volgend seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Anderlecht
Meer over Anderlecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.