Rutten kan kampioenschap vergeten na valse start in play-offs

Anderlecht is er niet in geslaagd om weer een serieuze titelkandidaat te worden in België. De ploeg van Fred Rutten zag de achterstand op koploper Racing Genk juist alleen nog maar groter worden.

Genk
Genk
3 - 0
Anderlecht
Anderlecht

Anderlecht won de laatste drie wedstrijden van de reguliere competitie en ging daardoor met een goed gevoel de play-offs in. De ploeg van Rutten begon met een achterstand van zes punten op koploper Genk aan de kampioenscompetitie en wist dat het bij een zege op de lijstaanvoerder weer helemaal zou meedoen om het goud. Een overwinning zat er echter niet in voor de Belgische recordkampioen.

Genk was in eigen huis de betere ploeg en stond bij rust op een verdiende voorsprong, dankzij een rake kopbal van Joakim Maehle. De 2-0 van Junya Ito, tien minuten in de tweede helft, was hierna van grote schoonheid. De Japanner had last van een pijnlijke heup en strompelde wat over het veld, maar kreeg het toch nog voor elkaar om Ivan Obradovic van zich af te schudden en de bal op geweldige wijze in de verre bovenhoek te draaien.

Ito moest zich direct na zijn doelpunt laten vervangen en vanaf de kant zag de vleugelaanvaller hoe Yari Verschaeren namens Anderlecht de buitenkant van de paal raakte. Verder kwamen de bezoekers niet en met de 3-0, tien minuten voor tijd, besliste Joseph Paintsil de wedstrijd. Zo is een kampioenschap wel heel erg ver weg voor Anderlecht.

Voor Rutten lijkt het vooral zaak om zijn ploeg naar Europees voetbal te leiden. Daarvoor zal Anderlecht in de poule met zes ploegen in ieder geval bij de eerste vier, en dan het liefst bij de eerste drie, moeten eindigen. Donderdag wacht de thuiswedstrijd tegen Club Brugge.