Grim laakt speeltuinvoetbal RKC: 'Hier word je knettergek van'

RKC Waalwijk stevent af op degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg krijgt genoeg lof wat betreft het spel, maar ook aan het uitduel met Heracles Almelo hield de ploeg van coach Fred Grim geen punten over: 4-2.

Na 28 minuten spelen stond RKC Waalwijk met 0-2 voor op bezoek in Almelo. Cyriel Dessers miste eerst een penalty, waarna Clint Leemans en Anas Tahiri de Waalwijkers op voorsprong zetten. Een uitstekend begin van de uitploeg, maar zes minuten na de 0-2 verdween de voorsprong van de hekkensluiter alweer als sneeuw voor de zon door goals van Dario van den Buijs en Silvester van der Water.

'Ik ben echt heel boos geworden in de rust', foeterde Grim na afloop voor de camera van FOX Sports. 'Door de penalty komen we goed weg, dan komen we op een 0-2 voorsprong, maar daar moeten we dan veel volwassener mee omgaan. Dan is het een kwestie van vrouw en kinderen eerst, duels spelen, mannelijk zijn, voelen dat er iets te halen valt. Maar dan geef je het zo makkelijk weg... We analyseren de tegenstander, weten waar de kwaliteiten liggen en dan krijg je zulke goals tegen. Dan blijft het bij leuk voetbal en haal je geen punten.'

Vooral over de 3-2 in de tweede helft was Grim niet te spreken. Juriën Gaari probeerde met een hakbal achter zijn standbeen een ploeggenoot te bereiken, maar in plaats daarvan verspeelde hij de bal en maakte Van der Water de 3-2. 'Als je hem zo achter je standbeen neerlegt, is dat heel frustrerend. Dat moet je gewoon niet doen, dat kan niet. Het is geen speeltuinvoetbal', aldus Grim.

'Hier word je knettergek van. Je moet zorgen dat je punten pakt en dat was mogelijk, want we stonden 0-2 voor. We moeten ons verbeteren en als we dat niet doen dan is dit een niveautje te hoog op dit moment. We willen wel winnen, maar niet ten koste van alles. Die vechtlust kan meer.'