Symptomatisch en pijnlijk verlies RKC tegen toch nog dartelend Heracles

Heracles Almelo heeft zich zondag in eigen huis toch nog naar een overwinning op hekkensluiter RKC gevochten. De Waalwijkers gaven op typische wijze een riante voorsprong weg.

Heracles Almelo
4 - 2
RKC Waalwijk

Het duel in Almelo had niet lang nodig om te ontbranden. In de vijfde minuut liep Juriën Gaari Delano Burgzorg omver en mocht Cyriel Dessers aanleggen voor een strafschop. De Eredivisie-topschutter, die afgelopen week voor het eerst werd opgeroepen voor de nationale ploeg van Nigeria, schoot tot zijn eigen verbazing naast.

Tien minuten later ging de bal aan de andere kant op de stip toen Richard van der Venne de bal tegen de hand van de ongelukkige Dario van den Buijs aan schoot. Clint Leemans benutte het buitenkansje wél.

Heracles ging vervolgens vol overgave op zoek naar de gelijkmaker en kreeg ook diverse mogelijkheden. Uitblinker Mauro Júnior en Van den Buijs kregen mooie kansen, maar zagen doelman Etienne Vaessen redding brengen, hadden het vizier niet op scherp of bereikten net Dessers niet.

Die gemiste kansen leken een dure misvatting te worden, want uit een tegenstoot maakte RKC de 0-2. Anas Tahari kreeg de bal mee van Van der Venne en schoot knap raak in de verre hoek. Dat de formatie van coach Fred Grim die riante marge binnen vijf minuten uit handen gaf was symptomatisch voor de wisselvalligheid van de hekkensluiter. Eerst kopte Van den Buijs vogelvrij raak uit een corner en daarna profiteerde Silvester van der Water van halfbakken ingrijpen van Hannes Delcroix. De aanvaller kon zo eenvoudig de 2-2 binnenschuiven.

Na rust bleek Heracles los én een flink maatje te groot voor de rode lantaarndrager. In de 52ste minuut was het al 3-2. Dat gebeurde na een schitterende aanval. Mauro Júnior legde breed, Dessers stapte over de bal heen en Van der Water rondde feilloos af.

Het werd uiteindelijk 4-2 door Burgzorg, na overigens de derde assist van Mauro Júnior. Burgzorg was het eindstation na een knappe counter en kapte handig de voorbijglijdende Melle Meulensteen uit. Daarmee revancheerde de aanvaller zich voor een enorme misser. Na een eerdere pass van Mauro Júnior had hij even voor zijn goal de bal tegen de lat geschoten vanaf twee meter; voor een leeg doel. Ondanks kansen over en weer bleef het bij 4-2, waardoor Heracles voor even achtste is. RKC Waalwijk is nog altijd afgetekend laatste.

Met zijn drie assists werd Mauro Júnior Man van de Wedstrijd.