Griezmann verkiest recordjacht bij Atlético boven oliedollars uit Saoedi-Arabië

Reacties

Antoine Griezmann kreeg zoals zoveel Europese topspelers deze zomer een lucratief aanbod vanuit Saoedi-Arabië, maar geen haar op zijn hoofd dacht eraan om te vertrekken bij Atlético Madrid. Daar heeft de 32-jarige Fransman zo zijn redenen voor.

Griezmann verkiest recordjacht bij Atlético boven oliedollars uit Saoedi-Arabië
© Pro Shots

Griezmann mocht volgens de voorwaarden in zijn contract bij Atlético deze zomer voor minder dan 25 miljoen euro vertrekken en was daarom een aantrekkelijk doelwit op de transfermarkt. Volgens L'Équipe informeerde Paris Saint-Germain ook naar zijn diensten en bood Al-Nassr hem meer dan vijftig miljoen euro om ploeggenoot te worden van Cristiano Ronaldo, maar de Baskische aanvaller vond het nog te vroeg om te vertrekken bij Atletico.

'Er waren telefoontjes en er is contact geweest, maar ik ben gefocust op mijn club', vertelde Griezmann tijdens een persmoment bij de Franse nationale ploeg. 'Ik zei tegen mijn zus: "We gaan niet weg, we blijven hier". Ik voel me goed bij Atlético en wil proberen het record te verbeteren', doelde hij op de titel van clubtopscorer aller tijden. Die is nu nog in handen van Luis Aragonés, die 172 keer scoorde voor de Rojiblancos. Griezmann staat op 158 treffers.

Los van het achterhalen van de Spaanse clublegende heeft Griezmann het ook te goed naar zijn zin om na twee jaar na zijn terugkeer van Barcelona alweer te vertrekken bij Atlético. 'Ik geniet op dit moment van mijn spel, van mijn ploeggenoten, van de coach en van de supporters. Het duurde ook lang voordat de supporters me weer hadden geaccepteerd', doelde hij op zijn vertrek naar Barça, dat hem niet in dank werd afgenomen door een deel van de aanhang.

MLS
Met een contract tot medio 2026 ligt de toekomst van Griezmann voorlopig nog in het Wanda Metropolitano, maar de voormalig speler van Real Sociedad heeft er geen geheim van gemaakt zijn loopbaan af te willen sluiten in de MLS. 'Ik heb altijd gezegd dat ik daar nog wil spelen voor mijn afscheid, omdat ik een liefhebber ben van de Amerikaanse sporten', zei hij in augustus al. 'Maar eerst wil ik geschiedenis schrijven en prijzen pakken met Atlético.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Meer A. Griezmann
Meer over A. Griezmann
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.