Griezmann na Deadline Day-chaos terug naar Atlético Madrid

Reacties

Deadline Day heeft in Spanje ongekend veel vuurwerk opgeleverd. Zo trekt Antoine Griezmann de deur bij Barcelona achter zich dicht, hij keert na twee jaar terug naar Atlético Madrid. Dat gebeurde na een bizarre avond.

Griezmann na Deadline Day-chaos terug naar Atlético Madrid
© Pro Shots

Al vrij betijds doken de eerste geruchten over een transfer van Griezmann naar Atlético op. Bevestiging bleef echter uit, waarna de deal leek te klappen. En dat zou ook slecht nieuws zijn voor Luuk de Jong, die alleen bij een vertrek van de Fransman naar Barça zou verkassen. Nu is de deal van Griezmann dus alsnog rond, aangezien de documenten naar verluidt al om 23.59 uur waren verstuurd. Het wachten is nu op nieuws rondom De Jong.

Griezmann begon zijn profcarrière bij Real Sociedad, waarna hij in 2014 neerstreek bij Atlético. Daar won hij de Europa League, de UEFA Super Cup en de Spaanse Super Cup. Uiteindelijk stapte hij in 2019 over naar Barcelona, dat hem een jaar eerder ook al wilde hebben. Toen maakte Griezmann met veel bombarie (een door hemzelf geregiseerde documentaire video van een halfuur, die werd uitgezonden door televisiezender Movistar) bekend dat hij tóch bleef.

Een jaar later ging hij alsnog, maar in Camp Nou werd hij nooit een écht doorslaand succes. In twee seizoenen kwam hij tot 22 goals in 71 competitiewedstrijden, maar er klonk vooral kritiek. Nu keert Griezmann dus verrassend genoeg terug naar Atlético. Na Lionel Messi raakt trainer Ronald Koeman dus nog een aanvaller van naam kwijt. Daar zijn vooralsnog Memphis Depay en Sergio Agüero voor in de plaats gekomen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.