Griezmann juicht niet: 'Respect voor mijn Uruguayaanse vrienden'

Antoine Griezmann was met Frankrijk mede verantwoordelijk voor de uitschakeling van Uruguay in de kwartfinale van het WK, maar dat voelt toch niet helemaal prettig voor de superster. Griezmann heeft een goede band met zijn Uruguayaanse teamgenoten bij Atlético Madrid.

Teamgenoten Diego Godín en José Giménez vingen Griezmann op toen hij zich in de zomer van 2014 meldde bij zijn nieuwe club in de Spaanse hoofdstad. 'Ik juichte niet na mijn goal uit respect voor mijn Uruguayaanse vrienden. Zij hebben mij heel erg geholpen toen ik begon bij Atlético Madrid', legt Griezmann uit bij TF1.

Griezmann wil sowieso niet te veel vreugde zien bij de Fransen, want de wereldkampioen van 1998 heeft nog niets in handen. 'We hebben nog een wedstrijd te gaan tot de finale, dus we kunnen maar beter rustig blijven. We hebben nu vier dagen om te herstellen (de halve finale tegen Brazilië of België wordt dinsdag afgewerkt, red.), het is nu belangrijk dat we niet aan de eindzege denken.'

Hugo Lloris werd uiteraard naar zijn redding vlak voor rust gevraagd. Bij een 0-1 stand in het voordeel van Frankrijk hield hij Martín Cáceres van het scoren af met een sublieme redding. 'Dit was op een belangrijk punt in de wedstrijd. Zo vlak voor rust mocht Uruguay niet terugkomen in de wedstrijd. De voorsprong in de rust hielp ons in de tweede helft.'

Voor de 0-2 van Griezmann was het Raphaël Varane die de openingstreffer verzorgde. Afgesproken werk met Griezmann, die de vrije trap nam waaruit Varane inkopte. 'Ik zei al tegen Antoine dat hij de bal op mijn hoofd moest leggen. Dat deed hij perfect. Nu zetten we alles op alles om die wereldbeker te pakken.'