Griezmann is los in 2021: 'Dit is de speler die Barcelona wilde'

Reacties

Niet Lionel Messi, maar Antoine Griezmann is in 2021 de meest waardevolle speler van Barcelona. De 29-jarige Fransman is dit kalenderjaar helemaal opgeleefd en kan inmiddels indrukwekkende cijfers overleggen.

Griezmann is los in 2021: 'Dit is de speler die Barcelona wilde'
© Pro Shots
Granada
Granada
nv
3 - 5
Barcelona
Barcelona

Woensdagavond eiste Griezmann een hoofdrol op in de Copa del Rey-wedstrijd van Barcelona tegen Granada. Met twee goals en twee assists leidde hij de Catalanen naar de halve finale van het bekertoernooi (3-5). Daarmee is de linkspoot in 2021 nu in totaal goed voor zeven goals en zes assists in tien wedstrijden.

Het zijn cijfers waar zelfs Messi niet aan kan tippen. De 33-jarige aanvoerder miste uiteraard wel drie wedstrijden wegens een schorsing en een lichte blessure, maar het is lang geleden dat een andere Barcelona-speler dan Luis Suárez zich kon meten met de Argentijnse superster. Griezmann zit ook zichtbaar goed in zijn vel. Hij vindt steeds meer zijn draai in zijn relatief vrije rol aan de linkerkant achter spits Messi.

'Sinds januari voel ik me heel goed', vertelde hij achteraf aan Marca. 'Nu moet ik deze vorm vasthouden. Ik wil dit volhouden tot het einde van het seizoen. Ik voel het vertrouwen van de trainer en van mijn ploeggenoten', zei Griezmann, die ook nog een mooi compliment uitdeelde aan Frenkie de Jong, die eveneens een veel hoger rendement haalt in 2021.

'Eindelijk is de echte Antoine Griezmann gevonden', concludeert Marca. 'Sinds Koeman hem ernaast zette in het competitieduel met Huesca lijkt Griezmann wakkergeschud. Zijn cijfers dit kalenderjaar zijn om in te lijsten. Hij is ouderwets beslissend en staat er wanneer het team op sleeptouw genomen moet worden. Dít is de speler die Barcelona wilde, toen het 120 miljoen euro betaalde. Met deze Griezmann is alles mogelijk.'

MVP Barcelona in 2021 (alle competities)

Speler Duels Goals Assists
Antoine Griezmann 10 7 6
Lionel Messi 7 6 2
Frenkie de Jong 9 5 2
Jordi Alba 9 2 3
''Frenkie Inzaghi' is plotseling levensgevaarlijk in het strafschopgebied'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.