Griezmann bedankt 'Pippo Inzaghi' De Jong na krankzinnige bekerclash

Frenkie de Jong speelde woensdagavond een belangrijke rol in de ontsnapping(en) van Barcelona in het bekerduel met Granada. De middenvelder stond op de juiste plek om zijn club voor de tweede keer aan een voorsprong te helpen in de verlenging en kreeg daarvoor op een bijzondere manier lof van Antoine Griezmann.

Granada
Granada
nv
3 - 5
Barcelona
Barcelona

De Jong krijgt de laatste periode onder trainer Ronald Koeman een belangrijkere rol in het aanvallende spel van Barcelona en zo kan het dat de Oranje-international al vijfmaal scoorde in het nieuwe jaar. Vorig seizoen bleef De Jong nog steken op twee doelpunten in totaal, maar als doelpuntenmaker begint hij zijn draai steeds meer te vinden.

Barcelona profiteert van 'nieuwe Frenkie de Jong': 'Een extra wapen'

De voormalig Ajacied gaat zelfs spitsengoals maken, zag teamgenoot Griezmann. De Jong was messcherp na een schot van Lionel Messi en werkte zo in de 108ste minuut de 3-4 binnen tegen Granada (zie video onder). 'We hadden het heel erg moeilijk vanavond', stelde Griezmann bij het clubkanaal van Barcelona. 'Ik weet niet goed wat er met ons gebeurde na de 3-3 van Granada, maar gelukkig verscheen De Jong als Pippo Inzaghi op de juiste plek om de vierde te maken.'

Koeman is trots op zijn manschappen, die voor de vierde keer sinds 13 januari in een verlenging stonden. 'Het was een ongelooflijke wedstrijd. We kregen twee doelpunten tegen, maar we bleven gaan. Ik ben heel blij met de mentaliteit van dit team, de spelers bleven geloof houden in een overwinning en dat is de reden dat we in de halve finale staan. We hebben gevochten tot het einde, daarom spreek ik van een verdiende overwinning.'

Voor Barça is dit de vijfde overwinning op rij, na de verloren finale om de Spaanse Super Cup. Koeman, die eerder en ook nu sprak over een kantelpunt in het seizoen, staat met zijn club tweede in La Liga en is dus weer een stapje dichter bij zijn eerste prijs als trainer van de Cataloniërs gekomen.