Griekse grootheid Giakoumakis scoort niet genoeg in Limburgse derby

Fortuna Sittard heeft Georgios Giakoumakis zaterdag niet van het scoren af kunnen houden, maar stapte na het treffen met VVV-Venlo wel als winnaar van het veld.

Fortuna Sittard
3 - 2
VVV-Venlo
VVV-Venlo

Alle ogen waren in Sittard gericht op Giakoumakis. De Griekse spits had zich immers met zijn ongekende productie in de schijnwerpers gezet. Met de vier goals in de midweekse wedstrijd tegen Vitesse zette hij zijn status van topschutter extra kracht bij.

In de Limburgse derby was duidelijk dat Fortuna veel deed om het Griekse kanon tot zwijgen te brengen, waarbij Roel Janssen de rol was toebedeeld daarvoor zorg te dragen. Dat deed hij met verve op en soms wat over het randje. Giakoumakis had er moeite mee en reageerde er ook op, met een gele kaart als resultaat.

De Griekse grootheid liet zich daarmee niet uit de wedstrijd spelen. Na ruim een uur onderstreepte hij dat op kenmerkende wijze; met een goal. Ontsnapt aan de aandacht van Fortuna-defensie prikte Giakoumakis de bal na een vrije trap van Vito van Crooij achter doelman Yanick van Osch.

De 21-ste competitie treffer van de Griek was de aansluitingstreffer voor VVV, dat na bijna een uur tegen een 2-0 achterstand aankeek. Zian Flemming zette in de 33ste minuut met een harde kopbal de thuisploeg op voorsprong en speelde een hoofdrol bij de 2-0. VVV-verdediger Kristopher da Graca ging op de hakken staan van de in Sittard opgeleefde aanvaller en moest dat bekopen met een strafschop. Mats Seuntjens maakte geen fout vanaf elf meter; 2-0.

Door de goal van Giakoumakis was het afwachten of de benutte strafschop genoeg was voor de zege in de Limburgse derby. De Griekse topschutter deed de Sittard-harten een paar keer overslaan, maar Fortuna kwam met de schrik vrij. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd maakte Ben Rienstra ogenschijnlijk een einde aan de onzekerheid met de 3-1, al werd het na de goal van Torino Hunte toch nog heel even spannend. Voor VVV was de tijd te kort om de nederlaag te voorkomen.