Greenwood voorlopig nog niet vrij: donkere wolken pakken zich samen

Reacties

Mason Greenwood blijft voorlopig vastzitten. Het voorarrest van de twintigjarige Manchester United-aanvaller is verlengd. Ook zijn er verdenkingen bijgekomen: van aanranding én bedreiging met de dood.

Greenwood voorlopig nog niet vrij: donkere wolken pakken zich samen
© Pro Shots

Zondag werd Greenwood gearresteerd wegens verdenking van verkrachting. Eerder op die dag verschenen er op het Instagram-account van Greenwood's vriendin Harriet Robson beelden en audio's, die de sporen van seksueel geweld aantoonden. De posts van Robson werden al snel weer verwijderd, maar waren al opgepikt in de Engelse media.

Manchester United liet al snel weten dat Greenwood voorlopig niet welkom is. Dinsdagavond kwam de Engelse topclub opnieuw met een statement: 'Manchester United herhaalt zijn krachtige veroordeling van geweld van welke aard dan ook. Zoals eerder gecommuniceerd, zal Mason Greenwood tot nader order niet trainen met of spelen voor de club.'

Nadat Nike de samenwerking met Greenwood maandag al had stopgezet en de aanvaller uit FIFA22 werd geschrapt, hebben ook veel ploeggenoten van Manchester United hem ontvolgd op Instagram. Onder anderen Edinson Cavani, Cristiano Ronaldo, David de Gea, Jesse Lingard, Paul Pogba en Scott McTominay ontvolgden de international.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer M. Greenwood
Meer over M. Greenwood
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.