Grealish is los voor Engeland, Denemarken op doelsaldo van 26:0

Engeland en Denemarken hebben zaterdagavond geen fout gemaakt in de WK-kwalificatieperiode. Beide landen wonnen met ruime cijfers. Opvallend was dat Robert Lewandowski, die op de site van VI de meeste stemmen kreeg richting de Ballon d'Or-uitverkiezing, niet scoorde tegen het nietige San Marino.

Andorra
Andorra
0 - 5
Engeland
Engeland

Engeland kreeg voor het groepsduel met Hongarije de kans om te werken aan het zelfvertrouwen, voetbaldwerg Andorra was geen partij voor de EK-finalist. In de zeventiende minuut opende Ben Chilwell op aangeven van Jadon Sancho de score met zijn eerste doelpunt in Engelse dienst. Nog voor rust werd er weer gescoord, Bukayo Saka rondde af na een verrukkelijke pass van Phil Foden (zie video onder).

Ook in de tweede helft werd er gescoord. Tammy Abraham punterde bij zijn rentree de 0-3 binnen en de 0-4 was voor James Ward-Prowse. De middenvelder miste tien minuten voor tijd zijn strafschop, maar kon in de rebound alsnog toeslaan. De ingevallen Jack Grealish maakte vervolgens het feestje compleet, net als Chilwell maakte hij zijn eerste doelpunt voor The Three Lions. Na een verre uitgooi van keeper Sam Johnstone soleerde hij richting zijn eerste treffer.

Denemarken

De Deense trein dendert maar door in deze WK-kwalificatieperiode. Ook na zeven wedstrijden is de defensie van het land nog niet gepasseerd en geen enkel land maakte meer doelpunten dan de Denen. Na de ruime overwinning op Moldavië, Andreas Skov Olsen, Simon Kjaer, Christian Nørgaard en Joakim Maehle scoorden, staat de teller al op 26.

San Marino

Lewandowski met een basisplaats tegen San Marino, dat zou wel een slachtpartij moeten worden. Niets bleek minder waar, de semiprofs uit San Marino hielden zowaar stand tegen de doelpuntenmachine die scoorde tegen de beste verdedigers op aarde. In de 66ste minuut werd de Pool naar de kant gehaald, maar toen stond het al wel 3-0. Karol Swiderski, Tomasz Kedziora en Cristian Brolli (eigen doelpunt) zorgden voor die stand.

Het mooiste moment volgde echter pas na de drie goals in Warschau. Keeper Lukasz Fabianski verliet in zijn 57ste interland in de 57ste minuut het veld in tranen, de Poolse doelman keepte tegen San Marino zijn laatste interland. Met een erehaag werd Fabianski een mooi afscheid gegund. Het was niet het laatste belangrijke moment in Polen, want in de slotfase vielen nog twee goals. Adam Buksa en Krzysztof Piatek maakten er nog een grote uitslag van.