Gravenberch verrast: 'Waarom geen rol van betekenis gespeeld bij Bayern?'

Reacties

Dietmar Hamann, oud-middenvelder van onder andere Bayern München en Liverpool, is positief verrast door hoe Ryan Gravenberch zich nu laat zien bij Liverpool. De voormalig Ajacied krijgt steeds meer speeltijd bij manager Jürgen Klopp.

Gravenberch verrast: 'Waarom geen rol van betekenis gespeeld bij Bayern?'
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
1 - 1
Liverpool
Liverpool

Voormalig Duits international Hamann merkte in gesprek met het Duitse TZ op dat hij eigenlijk nu pas de kwaliteiten van Gravenberch ziet. De elfvoudig Oranje-international kwam vorig bij Bayern tot 33 officiële wedstrijden, maar daarin was hij voornamelijk invaller.

'We zien nu pas tot waartoe Gravenberch in staat is: hij is fysiek sterk, heeft een goede balcontrole en is ook nog eens snel', zei Hamann, die tussen 1999 en 2006 onder contract stond bij Liverpool. 'Als ik hem zo zie spelen, dan vraag ik me echt af waarom hij geen rol van betekenis heeft kunnen spelen bij Bayern.'

De vijftigjarige Hamann kijkt daarbij ook naar de transfersom die Bayern betaalde aan Ajax (18,5 miljoen euro). 'Dat is toch best veel geld. Gravenberch verloor bij Bayern zijn plek in het Nederlands elftal en was daardoor niet op het WK. Hij lijkt mij een verstandige jongen, ik kan me niet voorstellen dat hij bij Bayern heel iemand anders was. Nu draait hij alsnog mee in een topteam.'

Gravenberch kwam afgelopen zaterdag als invaller binnen de lijnen tegen Manchester City. Klopp deed dit seizoen in de Premier League drie keer een beroep op Gravenberch als basisspeler. In de Europa League begon de middenvelder ook drie keer in de basis en was trefzeker in de thuisduel met Union Sint-Gillis en Toulouse.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.