Grasshoppers wint eerste nationale beker sinds 1994

Grasshoppers heeft voor het eerst sinds 1994 de Zwitserse beker veroverd. De formatie uit Zürich klopte FC Basel na het nemen van strafschoppen.

Grasshoppers wint eerste nationale beker sinds 1994

Invaller Markus Steinhöfer zette Basel na 71 minuten op voorsprong, maar vier minuten later maakte Izet Hajrovic al gelijk. In de slotfase probeerden beide ploegen nog een beslissing te forceren, in de verlengingen was het voorzichtigheid troef. Raúl Bobadilla (foto) miste de grootste kans. In de strafschoppenreeks werd Bobadilla de schlemiel.

Nadat beide clubs drie keer hadden gescoord in hun eerste vier pogingen miste Bobadilla namens Basel, waarna Milan Vilotic de bekerwinst veiligstelde. Grasshoppers werkte voor de 32e keer een bekerfinale af, het was de negentiende zege. Voor de cupwinst verloor Grasshoppers zijn laatste vier finales op rij.

FC Basel speelde achttien finales, waarvan het er elf won. Basel won de laatste zes finales voor de nederlaag tegen Grasshoppers.

FC Basel en Grasshoppers strijden ook om de Zwitserse landstitel. Met nog drie duels te spelen heeft de Europa League-verrassing Basel zes punten voorsprong op de concurrent. Aanstaande zondag staat de onderlinge confrontatie op het programma. Grasshoppers speelt dan thuis en vecht voor de laatste kans.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen