Goudhaantje Dybala redt Juventus in absolute slotfase

Paulo Dybala heeft Juventus zaterdag een uiterst belangrijke overwinning op Lazio bezorgd: 0-1. De spits maakte zijn rentree in de basis en was in de allerlaatste minuut trefzeker, waardoor De Oude Dame Napoli nog verder in de nek hijgt.

Het duel kende verder maar weinig spannende momenten. Ciro Immobile was na 23 minuten dicht bij een treffer namens Lazio, maar Gianluigi Buffon onderschepte zijn voorzet. Juventus werd nauwelijks echt gevaarlijk tegen de driemansdefensie van Lazio, met Stefan de Vrij in het midden.

Stephan Lichtsteiner werkte de bal na een half uur binnen, maar de scheidsrechter had daarvoor al gefloten voor een overtreding. Die poging telde dus niet, waardoor de teller voor Juve na 45 minuten nog op nul schoten op doel stond.

Na rust waren er zelfs nog minder kansen te noteren voor beide teams, maar die ene voor Dybala zat er in de 93ste minuut wel in. De Argentijn stuurde met één voetbeweging twee tegenstanders het bos in en terwijl hij in een duel naar de grond ging, werkte de aanvaller de bal alsnog binnen: 0-1.

Juventus heeft nu nog maar één punt minder dan koploper Napoli, dat later op de zaterdag thuis speelt tegen AS Roma. Juve heeft de afgelaste wedstrijd tegen Atalanta Bergamo nog wel tegoed en speelt aanstaande woensdag de return in de achtste finale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur.