Juventus maakt einde aan bekerdroom De Roon en Hateboer

Juventus heeft zich woensdagavond ten koste van Atalanta Bergamo geplaatst voor de eindstrijd om de Coppa Italia. In eigen huis had Juventus aan de 1-0 zege meer dan genoeg na al te hebben gewonnen in Bergamo.

Bij de heenwedstrijd was Gonzalo Higuaín met de enige goal (0-1) nog de matchwinner en bij de return ontbrak de Argentijn vanwege een enkelblessure. Ook Federico Bernardeschi ontbrak, terwijl met Paulo Dybala een andere aanvaller van topniveau na zijn spierproblemen lang op de bank werd gehouden door Massimiliano Allegri.

Juventus creëerde weinig voor rust en bij de kansen voor de thuisploeg werd goed verdedigd, bijvoorbeeld door Hans Hateboer. De rechtsback, die net als Marten de Roon een basisplaats had, voorkwam dat Blaise Matuidi de bal kon binnenwerken uit een vrije trap van Miralem Pjanic. Mario Mandzukic kwam oog in oog met Etrit Berisha niet voorbij de keeper.

Atalanta was voor rust ook wel een paar keer gevaarlijk geweest, maar de grootste kans kwam halverwege de tweede helft en was voor Alejandro Gómez. De sterspeler van Atalanta raakte vanaf ruim dertig meter met zijn gekrulde schot de paal op het moment dat Gianluigi Buffon ver zijn doel was uitgekomen. Enkele minuten later zag Douglas Costa aan de andere kant zijn schot tegen de lat belanden, waardoor de hoop op een stunt bleef bij Atalanta.

Die hoop verdween een kwartier voor het einde. Matuidi ging makkelijk naar de grond in het duel met Gianluca Mancini en de bal ging op de stip. Pjanic maakte geen fout vanaf elf meter en bepaalde de eindstand op 1-0.

Juventus is nu de recordhouder als het gaat om de hoeveelheid finales waar de club aan heeft deelgenomen. De Oude Dame weet later deze woensdagavond wie het treft in zijn achttiende Coppa Italia-finale in de clubhistorie. In Rome staan Lazio en AC Milan tegenover elkaar voor de return na de 0-0 in San Siro (aftrap 20.45 uur).