Gosens over Newcastle: 'Had in één klap financieel onafhankelijk kunnen zijn'

Reacties

Robin Gosens heeft Newcastle United de afgelopen transferperiode ondanks een zeer lucratief voorstel afgewezen. Met het contract dat hem aangeboden werd had hij een financieel zorgeloze toekomst voor hemzelf en zijn familie kunnen garanderen.

Gosens over Newcastle: 'Had in één klap financieel onafhankelijk kunnen zijn'
© Pro Shots

In een interview met Kicker blikt de dertienvoudig Duits-international terug op de roerige laatste week van de transferperiode. 'Als je veel meer kunt verdienen voor dezelfde baan op een andere locatie, dan denk ik dat het heel menselijk is om daarover na te denken. Ik had in één klap financieel onafhankelijk kunnen zijn. Ik denk niet dat er veel mensen zijn die daar zomaar nee op zeggen.'

De 27-jarige Gosens, die op 27 januari uiteindelijk Atalanta Bergamo verliet voor een overstap naar Internazionale, vertelt in het interview dat het aanbod ook voor anderen in zijn omgeving zeer aantrekkelijk was. 'Het gaat niet alleen om mij, ik had met dit geld waarschijnlijk nog een paar generaties van mijn familie kunnen voorzien.'

De veelzijdige linkspoot liet het contractaanbod van The Magpies links liggen en legde de iets kortere reis van Bergamo naar Milaan af. Vol trots zette de voormalig speler van FC Dordrecht en Heracles almelo zijn krabbel bij de Nerazzurri. 'In het voetbal doen zich soms kansen voor die je gewoon niet kan laten liggen. Inter is zo’n kans’, aldus Gosens tijdens zijn officiële presentatie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Gosens speelde zaterdag niet tijdens de verloren derby tegen AC Milan (1-2). Dinsdag wacht alweer de volgende wedstrijd voor de koploper van de Serie A. In het duel in de kwartfinale om de Coppa Italia komt het AS Roma van Rick Karsdorp op bezoek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.