Gok met Martínez pakt verkeerd uit voor De Boer

Reacties

Atlanta United moet afstand nemen van de Amerikaanse titel. Toronto FC hield de ploeg van Frank de Boer buiten de finale van MLS-playoffs.

Gok met Martínez pakt verkeerd uit voor De Boer
© Pro Shots
Atlanta United
Atlanta United
1 - 2
Toronto FC
Toronto FC

De Boer had een risico genomen met het opstellen van topscorer Josef Martínez, die in de aanloop naar de halve finale een hamstringblessure had opgelopen. 'Het was een lichte blessure, maar die heb je wel in je achterhoofd bij een sprint. Hij koos zijn momenten', zei de oud-international na de nederlaag.

De gok pakte namelijk verkeerd uit. Al dan niet gehinderd door zijn blessure faalde Martínez in de elfde minuut vanaf elf meter. Toronto FC-doelman Quentin Westberg keerde de inzet van de Venezolaan. De Boer nam zijn spits niets kwalijk. 'Diegene die neemt kan missen, zeg ik altijd. Hij nam zijn verantwoordelijkheid, hij heeft het vaak fantastisch gedaan. Ik neem het hem niet kwalijk, omdat hij ons vorig seizoen én dit seizoen veel heeft gegeven.'

Het was wel een cruciale misser. De regerend kampioen, in de vierde minuut op voorsprong gekomen dankzij Julian Gressel, zag Toronto in de veertiende minuut de stand gelijk trekken via een schot van Nicolas Benezet. In de 78ste minuut viel zelfs het doek voor de equipe van De Boer. Nick DeLeon was met een schot van afstand de beul voor Atlanta.

De Boer verweet zichzelf niet Martínez te hebben opgesteld. 'We namen het risico. Als ik terugkijk, zou ik deze beslissing weer hebben genomen.' Op 10 november speelt Toronto FC de finale om de Amerikaanse titel tegen Seattle Sounders.

Lees op VI PRO meer over het eerste seizoen van Frank de Boer bij Atlanta United:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.