Ajax-reünie: mogelijk finale-weerzien met De Boer voor ontketende Lodeiro

Reacties

Nicolás Lodeiro heeft in de nacht van dinsdag op woensdag opnieuw zijn grote waarde bewezen voor Seattle Sounders. De dertigjarige Uruguayaan nam zijn ploeg bij de hand op weg naar de finale om de Major League Soccer-titel.

Ajax-reünie: mogelijk finale-weerzien met De Boer voor ontketende Lodeiro
© Pro Shots
Los Angeles
Los Angeles
1 - 3
Seattle Sounders
Seattle Sounders

Seattle stond in de halve finale tegenover Los Angeles FC. Die ploeg was in de reguliere competitie nog met grote overmacht als eerste geëindigd in de Western Conference, met een voorsprong van zestien punten op nummer twee Seattle. De verwachtingen waren voor de halve finale opnieuw hoog in Los Angeles, met name door de blakende vorm van sterspeler Carlos Vela.

De thuisploeg kwam via Eduard Atuesta nog op voorsprong, maar daarna nam Lodeiro al snel het heft in handen. De ex-Ajacied hielp met een steekpass Raúl Ruidíaz op weg naar de gelijkmaker en sloeg daarna zelf toe met een schot van buiten het zestienmetergebied: 1-2. Daar bleef het niet bij voor de uitblinker. Lodeiro gaf in de 64ste minuut ook nog de assist bij de tweede goal van Ruidíaz, de andere hoofdrolspeler.

In Seattle is het toeleven naar de finale al begonnen. De eindstrijd staat op 10 november op het programma. De vraag is wie de ploeg met Lodeiro gaat treffen. Het Atlanta United van Frank de Boer speelt in de nacht van woensdag op donderdag in de andere halve finale tegen Toronto FC.

Mocht Atlanta winnen, dan betekent dat voor Lodeiro een weerzien met De Boer. De spelmaker speelde tussen 2010 en 2012 bij Ajax onder de Nederlandse coach en vertrok vervolgens naar Botafogo. Via Corinthians en Boca Juniors belandde de zestigvoudig international medio 2016 in Seattle.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.