American Dream van De Boer bij Atlanta United blijft springlevend

Atlanta United blijft in de race voor titelprolongatie in de Major League Soccer. De ploeg van Frank de Boer bereikte donderdag ten koste van Philadelphia Union de halve finales van de play-offs.

Atlanta United
2 - 0
Philadelphia Union

Atlanta werd vorig seizoen kampioen van de Verenigde Staten en na het vertrek van Gerardo Martino werd De Boer voor de groep gezet met het doel om dit succes te herhalen. De American Dream van de Nederlandse coach blijft in leven, nu Atlanta in de eindstrijd van de Eastern Conference zit. Daarin is Toronto FC de tegenstander. Mocht Atlanta ook dit duel winnen, dan wacht een ontmoeting met de kampioen van de Western Conference voor de algehele landstitel.

Ook tegen Philadelphia Union was scherpschutter Josef Martínez, die het mooiste doelpunt van het reguliere seizoen in de MLS maakte, weer trefzeker. De spits maakte tien minuten voor tijd de beslissende 2-0, door in de korte hoek verwoestend raak te schieten. In de tiende minuut van de eerste helft had Julian Gressel de landskampioen op voorsprong gezet, met een fraaie stift.

De wedstrijd tegen Toronto FC staat voor 30 oktober op het programma. In de finale van de Western Conference wacht Seattle Sounders op Los Angeles FC: deze ploeg versloeg in een doelpuntrijk duel het LA Galaxy van Zlatan Ibrahimovic.