Goednieuws-show FIFA en Infantino: 'Beste WK ooit'

Reacties

Gianni Infantino heeft zich in zijn traditionele afsluitende persconferentie in euforische bewoordingen uitgelaten over het WK. De FIFA-baas roemde Rusland.

Goednieuws-show FIFA en Infantino: 'Beste WK ooit'

Zoals te doen gebruikelijk blikt de FIFA-voorzitter in aanloop naar de finale terug op het toernooi. De Zwitser deed dat nu ook. 'Een fantastisch en ongelooflijk WK', zo noemde Infantino het toernooi in Rusland. Even later voegde hij daaraan toe. 'Het beste WK ooit.'

Vervolgens legde de Zwitser al snel de link met het gastland, dat verrassend de kwartfinale haalde. 'Dit land is écht veranderd; voetbal maakt nu deel uit van het DNA', aldus de Zwitser, die overigens ten tonele verscheen in een trui die alle WK-vrijwilligers droegen.

Infantino liet eveneens niet na de politiek te betrekken. 'De mondiale perceptie van Rusland is veranderd', stelde hij. 'Misschien is het ook niet altijd waar wat er over Rusland gezegd wordt', aldus de FIFA-baas, die gedurende het WK regelmatig samen met de Russische president Vladimir Putin te zien was.

Tijdens zijn persconferentie vertelde Infantino ook dat de uit de grot geredde Thaise jongetjes en hun trainer opnieuw zijn uitgenodigd door de wereldvoetbalbond. Een wedstrijd op het WK bijwonen ging nog niet, maar ze mogen wel acte de présence geven bij de FIFA Best Awards-show eind september.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.