Goed begin voor Van de Looi bij Heracles met eerste zege van 2024

Reacties

Heracles Almelo heeft de eerste Eredivisie-wedstrijd van het kalenderjaar gewonnen van RKC Waalwijk. Beide ploegen benutten een strafschop wegens een handsbal en Mario Engels werd uiteindelijk de matchwinner. Zo wint Erwin van de Looi zijn eerste wedstrijd met Heracles.

Goed begin voor Van de Looi bij Heracles met eerste zege van 2024
© Pro Shots
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
1 - 2
Heracles Almelo
Heracles Almelo

De eerste Eredivisie-wedstrijd van 2024 was er één tussen de nummers vijftien en zestien van de competitie. Na 25 dagen zonder Eredivisie-voetbal werd de competitie hervat met een duel tussen RKC en Heracles Almelo. In de eerste helft maakten zij er geen heel groot spektakelstuk van. De eerste serieuze opwinding vond pas tien minuten voor rust plaats.

Dat leverde echter wel meteen de openingstreffer op. Sven Sonnenberg kopte een bal tegen de uitgestoken arm van Aaron Meijers aan en scheidsrechter Rob Dieperink legde de bal op de stip. Vanaf elf meter was het Emil Hansson die de eerste Eredivisie-treffer van 2024 op zijn naam schreef.

Duel gestaakt
Daarna was ook de eerste staking van dit jaar een feit. Na de treffer belandden er plastic bekertjes op het veld, waarna het duel een kwartier stil heeft gelegen. Eenmaal hervat kreeg RKC net voor rust nog een enorme kans op de gelijkmaker. Chris Lokesa kreeg de bal er niet in, maar raakte wel doelman Michael Brouwer ongelukkig in zijn gezicht, maar hij kon na een stevige behandeling gelukkig verder.

In de tweede helft legde Dieperink opnieuw een bal op de stip na een handsbal, ditmaal was de strafschop voor RKC. Hansson kreeg de bal tegen een uitgestoken arm aan en Michiel Kramer schoot uiteindelijk de 1-1 binnen. Het duurde echter niet lang voordat Hansson zijn revanche had. Hij ontving de bal van Jetro Willems, legde de bal voor het doel en Engels kopte de 1-2 binnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Door de zege maakt Heracles een flinke sprong op de ranglijst. Het staat nu op de twaalfde plek in de Eredivisie, vier punten boven nummer zestien RKC. Volgende week neemt Heracles het op tegen nummer zeventien FC Volendam. RKC gaat op bezoek bij Ajax.

RKC Waalwijk Nederland

Heracles Almelo Nederland

Heracles Almelo Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
32
28
3
1
107-19
+88
87
2
Feyenoord
32
24
6
2
85-24
+61
78
3
FC Twente
32
19
6
7
60-33
+27
63
4
AZ
32
18
7
7
64-36
+28
61
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.