RKC-supporters boycotten uitwedstrijd bij Ajax

Reacties

De supporters van RKC Waalwijk gaan op zondag 21 januari niet hun ploeg achterna voor de uitwedstrijd tegen Ajax. Dat maakt de Brabantse club donderdagmiddag wereldkundig.

RKC-supporters boycotten uitwedstrijd bij Ajax
© Pro Shots
Ajax
Ajax
4 - 1
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk

'Vervelende ervaringen in voorgaande seizoenen' wordt als reden genoemd voor de boycot. Daardoor is er geen draagvlak om naar Amsterdam af te reizen, zo meldt de nummer zestien van de Eredivisie. Over de ontvangst van bezoekende supporters in de Johan Cruijff Arena is al jaren veel te doen in supportersland, vooral over het optreden van de stewards zijn vaak klachten. Vorig seizoen kwam bijvoorbeeld SC Cambuur ook zonder supporters naar de hoofdstad.

Ajax heeft inmiddels gereageerd. De recordkampioen herkent zich niet in de Brabantse klachten. 'Wij vinden het erg jammer en zijn tevens verrast dat supporters van RKC besloten hebben de wedstrijd te boycotten. Wij herkennen ons niet in de door RKC aangedragen punten. Onvrede over de gang van zaken is destijds niet gerapporteerd of op een andere manier kenbaar gemaakt, waardoor er ook geen evaluatie heeft plaatsgevonden', meldt Ajax via het ANP.

'Feit is wel dat er vorig jaar in de ArenA is opgetreden tegen supporters van RKC die antisemitische spreekkoren scandeerden en aanhangers van hen die vanuit het bezoekersvak bier gooiden naar naastgelegen vakken. Wij staan open voor gesprekken over de ontvangst van bezoekers uit Waalwijk bij toekomstige wedstrijden in Amsterdam.'

Voor RKC wacht een spannende tweede seizoenshelft, die vrijdagavond wordt afgetrapt in het eigen Mandemakers Stadion. Dan komt Heracles Almelo op bezoek. De ploeg van debuterend trainer Erwin van de Looi staat vijftiende, waarmee ze een plekje en een puntje beter af zijn dan het elftal van Henk Fraser. Ajax hervat zondag de Eredivisie met een bezoek aan de ploeg die uitgroeide tot een soort Angstgegner voor de Amsterdammers, Go Ahead Eagles.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
Heracles Almelo
33
9
5
19
41-74
-33
32
15
RKC Waalwijk
33
7
8
18
37-53
-16
29
16
Excelsior
33
6
11
16
50-69
-19
29
17
FC Volendam
33
4
7
22
33-86
-53
19
18
Vitesse
33
6
5
22
28-72
-44
5
* Actueel tot en met 13 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.