'Godsgeschenk' Lampard treedt toe tot Club van Honderd

Frank Lampard is toegetreden tot een select gezelschap. Dinsdagavond tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Oekraïne speelt de middenvelder zijn honderdste interland voor de Engelse nationale ploeg.

'Godsgeschenk' Lampard treedt toe tot Club van Honderd

Roy Hodgson was de afgelopen dagen lovend over Lampard. 'Hij is een godsgeschenk', zei de Engelse bondscoach. Lampard is de derde huidige actieve international die de barrière van honderd interlands doorbreekt. Ashley Cole en Steven Gerrard gingen de 35-jarige middenvelder van Chelsea voor. 'Ik bof dat ik drie van zulke geweldige spelers tot mijn beschikking heb', aldus Hodgson.

Lampard debuteerde op 10 oktober 1999 in de nationale ploeg, tijdens een met 2-1 gewonnen oefenduel met België. Hij werd niet opgeroepen voor het EK van 2000 en het WK van 2002. Het Europees kampioenschap van 2004 was zijn eerste grote toernooi. De middenvelder was ook actief op de WK's van 2006 en 2010 en het EK van 2012. Sinds het aantreden van Hodgson als bondscoach mocht Lampard regelmatig de aanvoerdersband dragen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen