Goal Bergkamp mooiste ooit, tweet Mendy zorgt voor ophef

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!'

Goal Bergkamp mooiste ooit, tweet Mendy zorgt voor ophef

'Het is raar, heel raar, dat een speler niet bij Barcelona wil blijven'
• Oud-Barcelona speler Xavi laat in de Franse sportkrant L'Equipe weten verbaasd te zijn over het vertrek van Neymar naar Paris Saint-Germain. 'Hij is de eerste sinds Luis Figo die zeventien jaar geleden van Barcelona naar Real Madrid vertrok', doelde hij op de wens om per se te vertrekken. 'En hij heeft er niet eens uitleg over gegeven.'

• De legendarische goal van Dennis Bergkamp namens Arsenal tegen Newcastle United in 2002 is met 31 procent verkozen tot het mooiste doelpunt uit de Premier League-historie door lezers van BBC Sport. De verkiezing is gehouden in het kader van 25 jaar Premier League. De pegel van Tony Yeboah uit 1995 eindigde op de tweede plek, gevolgd door de omhaal van Wayne Rooney tegen Manchester City in 2011.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Dit kan gewoon in de hoogste Nederlandse divisie. Wat een poppenkast.'
• Het kunstgrasveld van PEC Zwolle lag er zondagmiddag niet al te best bij. Dat viel ook FC Volendam-speler Kees Kwakman op.

Benjamin Mendy heeft met een tweet voor de nodige ophef gezorgd. Na de eigen goal van Brighton's Lewis Dunk, die de bal ongelukkig achter zijn eigen keeper kopte, tweette de nieuweling van City sarcastisch: 'Bullet header'. Veel twitteraars vonden dit niet sportief, waarna de back zijn excuses maakte.

'Dankjewel Chelsea voor Matic. Prachtig gebaar!'
• Phil Neville is maar wat blij met Nemanja Matic bij 'zijn' club. De oud-Manchester United-speler is verbaasd dat de kampioen van Engeland de middenvelder zo makkelijk naar een concurrent heeft laten gaan.

'Van Persie is meer een einzelgänger dan Kuijt bijvoorbeeld. Ik zie er de noodzaak niet van in.'
• Bij Studio Voetbal waren ze zondagavond niet echt te spreken over de mogelijke terugkeer van Robin van Persie bij Feyenoord. Kees Jansma noemt zijn komst zelfs 'niet wenselijk'.

'Dat is gewoon zielig, Jonjo Shelvey.'
• Oud-Newcastle United-spits en huidig analist van Match of the Day, Alan Shearer, is niet te spreken over het gedrag van Jonjo Shelvey. De middenvelder van Newcastle pakte in de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur een onnodige rode kaart door op het been van tegenstander Delle Alli te gaan staan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.